Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Sprookjeshuwelijk op Kasteel Doenrade


Verscholen in de natuur tussen de Limburgse bossen en landerijen ligt Kasteel Doenrade. Het historische kasteel, dat gebouwd werd begin 12e eeuw, behoort tot de oudste kastelen van Limburg en werd jarenlang bewoond door adellijke families die een belangrijke rol vervulden in de Limburgse historie. Tegenwoordig is het kasteel een idyllisch hotel met restaurant en diverse zalen en biedt het een uniek decor voor een romantische en feestelijk droombruiloft! Officiële trouwlocatie

Kasteel Doenrade is door de gemeente Schinnen aangewezen als huis der gemeente. Dit houdt in dat u elkaar bij ons officieel het “ja-woord” kunt geven. De prachtige Ridderzaal of het sfeervolle prieeltje in de tuin zijn de aangewezen plekken voor een mooie ceremonie.


Trouwceremonie & huwelijksfeest

Stelt u zich eens voor: u arriveert bij de poorten van het kasteel en rijdt de oprit op richting de witte kasteelgevel. Tussen de bomen staan familie en vrienden al op u te wachten bij het prieeltje. In deze romantische doch informele setting geeft u elkaar het ja-woord. Als het weer tegenzit geen zorgen: dan biedt onze statige Ridderzaal het ideale decor voor een romantische ceremonie.

Aansluitend volgt de toost met bruidstaart op ons kasteelterras of in de serre en maakt u de dag compleet met exquise diner en/of spetterend feest. De dag van uw dromen, vol sfeer en romantiek en tot in de puntjes geregeld!Op ons kleinschalige kasteel staan service en aandacht voorop. Trouwt u op Kasteel Doenrade dan bent u het enige bruidspaar bij ons die dag!


Overnachten in de bruidssuite

Natuurlijk wilt u deze bijzondere dag in stijl afsluiten en in alle rust samen nagenieten. Dan kan in onze romantische bruidssuite! Deze zeer ruime en luxe kamer beschikt over een kingsize bed, flatscreen tv, jacuzzi en regendouche. De kamer biedt daarnaast een ruime zithoek, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, badjassen en slippers.


Diverse zalen

Het kasteel beschikt over diverse zalen die geschikt zijn voor uw huwelijksfeest.

Zo bieden wij de statige Ridderzaal, een klassieke zaal met prachtige glas in lood ramen, houten vloeren en ridders in volornaat. Een bijzonder decor voor een intieme trouwceremonie, sfeervol diner of feest op adellijk niveau.

Daarnaast bieden wij de recent gerenoveerde Limpenszaal in de linkervleugel van het kasteel en vroeger de oude kasteelkeuken. Deze stijlvolle ruimte, met een capaciteit tot 70 personen, beschikt over veel daglicht en over openslaande deuren naar het naastgelegen terras. Onder in de gewelven van het kasteel bevindt zich de Doonderzaal met aangrenzende bar. Deze zaal is gelegen in het souterrain en kenmerkt zich door de oude funderingen die hier zichtbaar zijn. Een echte feestzaal met een hippe gewelven bar. Beide ruimtes zijn in 2019 geheel gerenoveerd.

Uw eigen kasteel

Kasteel Doenrade biedt ook de mogelijkheid om het gehele kasteel exclusief af te huren. In dat geval staat het hele kasteel, inclusief de 20 hotelkamers, tot uw beschikking. Graag nodig wij u uit voor een rondleiding en informatief gesprek op ons kasteel om de mogelijkheden te overleggen!

Hotel Kasteel Doenrade
Limpensweg 20
6439 BE Doenrade
kasteeldoenrade@saillanthotels.eu
tel: 046-4424141
www.kasteeldoenrade.nl
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation