Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwringen van goud | Bijzondere Trouwringen

Trouwringen gemaakt van goud zijn tijdloos én mooi! Bij een trouwring denken veel mensen aan geelgoud. Natuurlijk kunnen trouwringen ook van witgoud of roodgoud zijn, maar geelgouden ringen hebben meer de traditionele uitstraling van een trouwring. Trouwringen in goud zijn al eeuwenlang geliefd. Goud staat symbool voor de zon en voor eeuwige liefde. Ook de cirkel van een ring staat voor eeuwige verbondenheid. Een gouden liefdesring is dus heel symbolisch! Geelgoud heeft bovendien een bijzondere eigenschap: het staat iedereen goed.

Gouden trouwringen met diamant


Goud en diamant vormen samen een perfect stel. Het zijn allebei zeldzame materialen uit de natuur en ze zijn beide erg duurzaam. Daarom blijven ze een leven lang mooi. Gouden trouwringen kun je laten bezetten met zowel witte als gekleurde diamanten. Favoriet zijn briljant geslepen diamanten, maar we maken ook ringen met diamanten in andere mooie slijpvormen. Vierkant bijvoorbeeld (princess) of rechthoekig (baguette).Veel vrouwen vallen voor diamant. En steeds meer mannen ook! Wist je dat sommige mannen een briljantje aan de binnenkant van hun ring laten zetten? Bijvoorbeeld vóór de gravure. Romantisch toch? Een diamant pal voor de naam van je lief, als symbool van jullie liefde. En alleen jullie tweeën weten ervan! Een favoriet uit onze collectie is model Stella, hieronder. Een op en top elegante trouwring in goud met een mooie briljant in de damesring. Door de vloeiende lijnen en de fonkelende steen is Stella een ring waar je altijd met plezier naar blijft kijken.

De voordelen van goud


Goud heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Het is sterk en het behoudt je leven lang zijn warme gloed. Het geeft niet af, wordt niet zwart en het slijt ook niet hard. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld zilver, dat veel zachter is. Als je gouden ringen koopt, moet je weten hoeveel karaat goud je wilt. De meeste gouden trouwringen die in Nederland worden verkocht, zijn gemaakt van 14 karaat goud. Maar wij maken veel van onze modellen zowel in 14 als in 18 karaat. Wat is nou precies het verschil? Puur goud zoals het wordt gevonden in de natuur is te zacht om er sieraden van te kunnen maken. Het zou snel deuken of verbuigen. Het goud van sieraden is daarom altijd een legering: een mix van goud met andere metalen, meestal zilver en koper. 14 karaat goud bevat 58,5% goud. 18 karaat goud bestaat voor 75% uit goud. 18 karaat trouwringen zijn dus wat ‘zuiverder’: hun goudpercentage ligt hoger. Ze hebben ook een meer intense gloed. En ze zijn hard genoeg om een leven lang aan je hand mee te gaan.

Een gouden trouwring om je vinger


Er valt heel wat over goud te vertellen. Maar eigenlijk moet je een gouden ring gewoon aan je hand zien en voelen. Willen jullie de collectie gouden trouwringen bekijken en passen? Dat kan in onze trouwringenstudio in Amersfoort en in onze edelsmederij in Veenhuizen, de plek waar onze ringen in het vuur worden gesmeed! Welkom.

Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation