Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Gouden trouwringen bij Rozenhof Trouwringen

Gouden trouwringen zijn er in heel veel soorten, maten en kleuren. Denk bijvoorbeeld aan het moderne witgoud en het klassieke geelgoud.  Dankzij de toevoeging van diamanten en bewerkingen, zoals vingerafdrukken, motieven en afwerkingen zijn de mogelijkheden eindeloos. Rozenhof Trouwringen vertelt u met liefde wat u moet weten over gouden trouwringen.


© Fotograaf @laiffotografie

Het nr. 1 materiaal = GOUD!


Natuurlijk! Het nr. 1 materiaal voor een trouwring. In verschillende kleuren: witgoud, geelgoud en roodgoud. Én in verschillende goudgehaltes: 8, 9,14 en 18 karaat goud. Ook kan goud met veel materialen worden gecombineerd.

8, 9, 14 of 18 karaat goud?


Een gouden trouwring kunt u kopen in verschillende goudgehaltes, namelijk: 8, 9,14 of 18 karaat. Des te hoger het aantal karaat is, des te meer goud er in de ring is verwerkt. Vandaar dat 18 karaat trouwringen duurder zijn dan 8 karaat trouwringen. De meeste bruidsparen kiezen trouwringen van 14-karaats goud. De goudgehaltes zijn voorzien van keurtekens, dus daaraan kunt u herkennen hoeveel karaat goud uw ring bevat. Zo heeft een 14 karaat gouden trouwring het keurteken 585. Een feitje: In de Nederlandse regelgeving over goud is bepaald dat de goudgehaltes onder de 14 karaat goud, niet verkocht mogen worden als gouden trouwringen. In Nederland spreken we dus pas van echte gouden ringen wanneer deze 14 karaat of hoger zijn.


© Fotograaf @laiffotografie

Goud in 3 kleuren?!


Ja, dat leest u goed! Goud is verkrijgbaar in 3 kleuren: Geelgoud, witgoud en roodgoud. Maar hoe komen die kleuren dan tot stand? Wij leggen het eventjes voor u uit!

  • Legering geelgoud: In deze goudlegering zijn de volgende metalen toegevoegd: 60% goud, 20% koper en 20% witte metalen (zilver en platina). Des te hoger het goudgehalte des te donkerder de gele kleur is.

  • Legering witgoud: In de legering van witgoud bestaat 60% uit goud, 30% uit palladium en 10% uit zilver.

  • Legering roodgoud: In deze goudlegering is meer koper dan zilver toegevoegd en daardoor ontstaat er een rode kleur. In percentages ziet deze legering er zo uit: 60% goud, 30% koper en 10% witte metalen.

Veel trouwringen bestaan ook uit 2 kleuren: dit wordt bicolor genoemd! Deze gave combinatie maakt de ring wat speelser en unieker!

Wat kosten gouden trouwringen?


De kosten van gouden trouwringen zijn afhankelijk van de breedte van de ring, het aantal karaat, maar ook de eventuele diamanten die ervoor zorgen dat u trouwring echt een pronkstuk wordt! Gemiddeld geven bruidsparen in Nederland zo’n €1500,- uit voor trouwringen. Als Trouwringenspecialist willen wij u als tip meegeven om een kleine indicatie te geven over uw budget tijdens een bezoek. Zo wordt u niet eerst blij gemaakt met mooie trouwringen sets die buiten uw budget vallen.

Wat is dé trouwringen trend?


Op dit moment kiezen bruidsparen vaak geelgouden trouwringen. De bruid kiest vaak voor een smalle en elegante trouwring met diamanten en een glanzende afwerking. Mannen kiezen vaak voor een stoere trouwring. Een bredere trouwring met een deel gehamerde afwerking en een deel gematteerd afgewerkt is erg populair. See for yourself….


© Fotograaf @laiffotografie

Sparkle it up!


Last but not least, de stralende stenen in een trouwring! Zo’n 80% van de vrouwen kiest voor een sprankeling in haar trouwring. Denk daarbij aan diamanten, gekleurde diamanten of edelstenen. Maak u trouwring nog unieker met een groene smaragd, blauwe saffier of rode robijn. Rozenhof Trouwringen biedt een grote collectie aan met deze mooie eyecatchers. Kom gerust een keer langs en bekijk onze mooie kleurrijke collectie!
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation