Tips: de perfecte huwelijksfotoshoot

Als je verloofd bent, wil je graag aan iedereen laten weten dat ze een feestje mogen verwachten. Een romantische fotoshoot lijkt daarvoor de beste manier, maar als je een beetje camerashuw bent, hoe los je dat dan op? Wij hebben tips van professionele fotografen!

Zo sta je mooi op de foto


Tip nummer één: ontspan. Er is geen reden om zenuwachtig te zijn voor een fotoshoot. De fotograaf staat tot jullie dienst en hij of zij wil natuurlijk ook goed werk leveren. Dat is immers zijn of haar visitekaartje. We weten dat het plannen van een bruiloft stressvol is, maar zie de shoot als een leuk relaxmomentje en klets een beetje met de fotograaf voor jullie foto’s laten maken.


Tip nummer twee: zorg dat je je comfortabel voelt. Natuurlijk trek je mooie kleren aan, maar zorg dat ze goed passen en dat je niet dat ene jurkje uitkiest dat drie jaar geleden zo mooi stond. Als je je zeker voelt over je kleding, zie je er natuurlijker uit op de foto. Ook een klik met de fotograaf is belangrijk. Vergelijk het met een date: er moet een bepaalde chemie zijn.

Dress to impress


Je draagt kleding die lekker zit, maar niet je aftandse jeans en een hoodie die je altijd bij huis draagt. Dit is immers de shoot die aankondigt dat jullie gaan trouwen, dus een mooie jurk en een pak mag best. Probeer compleet zwart of compleet wit te vermijden. Kobaltblauw staat mooi bij heel veel vrouwen. Houd het wel simpel en natuurlijk persoonlijk. Afleidende patroontjes moet je misschien even links laten liggen.


Daarnaast is de locatie van de shoot heel erg belangrijk. Probeer alvast een locatie te vinden die goed bij de stijl van jullie bruiloft past, voor zover jullie daar al een idee over hebben. Kies een locatie die belangrijk voor jullie is of juist een locatie die tegenovergesteld is aan de stijl van jullie bruiloft. Zo zien de foto’s van de verloving en de foto’s van de bruiloft er niet hetzelfde uit.

De shoot draait om jullie


De foto’s moeten door jullie mooi gevonden worden, en niet door de familie of door alle Facebook-vrienden. Het draait om jullie, jullie gaan trouwen! Hier moeten foto’s tussen zitten die jullie willen ophangen in huis en waar je met een glimlach op terugkijkt als je later oud en grijs bent. Succes met de shoot!

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation