Bruidsfotografie: besparen op de trouwreportage?

Eén van de belangrijkste herinneringen aan jullie bruiloft zal de trouwreportage zijn, maar het kan best zijn dat jullie budget het niet toelaat om de duurste bruiloft te vieren die er bestaat. Op veel dingen zul je moeten bezuinigen. Wat zijn de voor- en nadelen van een besparing op de trouwreportage?
besparen fotoreportage bruiloft

Gratis trouwreportage


Misschien hebben jullie een vriend, kennis of familielid die best leuke plaatjes kan schieten en de trouwreportage van jullie bruiloft op zich wil nemen. Degene die deze belangrijke taak op zich neemt kan dan uiteraard niet genieten van de bruiloft zelf. Om enigszins mooie foto’s te krijgen, heeft deze persoon wel kennis van zaken nodig. Inzicht wat betreft compositie, licht en de fotomomenten behoort tot de basiskennis en –kundigheid. Ook met goedkope camera’s kunnen er mooie foto’s gemaakt worden; het ligt puur aan de persoon die achter de camera staat. Gelukkig staat het internet vol met tips voor amateurfotografen. Het is misschien handig voor de persoon die de trouwreportage moet gaan verzorgen om eens te gaan oefenen met deze tips.

besparen fotoreportage bruiloft

Goedkope trouwreportage


Hier kom je vaak uit bij de hobbyfotografen. Deze personen willen of kunnen van hun hobby niet hun werk maken en zullen dan ook minder geld voor een trouwreportage vragen. Dit betekent niet dat de foto’s van mindere kwaliteit zijn dan van professionele fotografen: hobbyfotografen kunnen ook zeer vakkundig zijn. De hobbyfotograaf heeft vaak wel duurdere apparatuur liggen dan een gratis fotograaf. Het is tenslotte zijn hobby en daar investeert hij ook in. Hij hoeft er echter niet per se geld mee te verdienen en vindt het waarschijnlijk een hele eer om een trouwreportage van jullie bruiloft te maken.

besparen fotoreportage bruiloft

Trouwreportage met een prijskaartje


Het kost wat knaken, maar je weet dat het goed zit. Je kunt ontspannen en genieten van jullie grote dag. De foto’s worden hoe dan ook prachtig. Je hoeft je ook niet schuldig te voelen dat je één van je vrienden hebt gevraagd foto’s te maken. Iedereen geniet met volle teugen en die fotograaf, je merkt niet eens dat hij er is. Er wordt dure en hoogwaardige apparatuur gebruikt voor de beste resultaten. Een bruidsfotograaf die jullie trouwreportage gaat verzorgen maakt er een onvergetelijke dag van.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation