Tips voor een mooie bruidsreportage

Jullie hebben gekozen voor een prachtige bruidsreportage – leuk! Maar de fotograaf is niet de enige die aan het denken gezet moet worden. Jullie zullen zelf ook een hoop zaken moeten bepalen zodat de bruidsreportage een prachtige herinnering wordt.

bruidspaar_kussend_bos

Voor de bruiloft


We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg dat je een klik hebt met de fotograaf. De bruidsreportage zal lang niet zo mooi uitpakken wanneer jullie je niet lekker voelen voor de camera. Op een bruiloft komen er een hoop emoties voorbij en daar moet je je niet ongemakkelijk bij gaan voelen vanwege de fotograaf. Een fotograaf gevonden waarmee je een klik hebt? Mooi, dan kunnen jullie nu samen een fotoplanning gaan maken. Dit is essentieel voor een mooie bruidsreportage. Bedenk wat je koste wat het kost in de bruidsreportage terug wil zien. Veel dingen zijn vanzelfsprekend, maar benoem ze toch. De fotograaf weet zo ook precies waar hij aan toe is en kan een goede tijdsplanning maken.

bruidsmode_ivoor_kant

Tijdens de bruiloft


De foto’s die zogenoemd ‘achter de schermen’ worden gemaakt zijn altijd erg bijzonder om terug te zien in een bruidsreportage. Denk aan de bruid die haar jurk aantrekt, de bruidegom die zijn stropdas strikt, het haar- en make-upmoment van de bruid. Niet iedereen ziet deze momenten en het is leuk om deze dus terug te zien in een bruidsreportage. Voor ontspannen foto’s moet je in beweging blijven. Dat klinkt raar, maar wanneer je continu poseert voor foto’s, zal dat in de bruidsreportage een statische indruk geven. Probeer de fotograaf te vergeten, trap wat lol en maak volop gebruik van de locatie. De fotograaf volgt wel.

bruidsmeisjes_wit_blauw

Na de bruiloft


Bij de meeste fotografen kun je de foto’s online nabestellen. Zorg ervoor dat dit een optie is, omdat je de foto’s van de bruidsreportage dan heel gemakkelijk door kunt sturen naar familie en vrienden. Of je zet ze op Facebook. Familie en vrienden kunnen ook via een link heel gemakkelijk foto’s downloaden. Iets wat je echt niet wilt doen om je bruidsreportage te verknallen, is bezuinigen op een fotoalbum. Investeer hierin. De prijs zal je snel genoeg vergeten en je kunt nog jaren genieten van je prachtige album. Kies één van de mooiste foto’s van jullie samen uit en laat deze uitprinten op canvas. Op deze manier heb je één van de mooiste en meest romantische foto’s uit de bruidsreportage op jullie slaapkamer hangen. Supermooi!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation