Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Reisverzekering & visum plus inenting tips voor jullie huwelijksreis

Sluit op tijd een goede reis- en annuleringsverzekering af. Boeken jullie een reis bij een reisorganisatie, dan kunnen ze daar deze verzekeringen voor jullie verzorgen.

Geld

Verdiep je in de munteenheid en wisselkoers van het land waar jullie naartoe gaan. Hoeveel heb je daar nodig? Kun je er pinnen? En heb je onderweg ook nog geld nodig? Niet overal worden euro’s geaccepteerd. Zorg daarom voor een contant bedrag in de juiste muntsoort waardoor je nooit in de problemen komt.


Lees ook Privium member | Sneller security- & grenspassage Schiphol voor je huwelijksreis

Paspoort & tickets

Check vooraf of je naam en voorletters op je tickets en andere reispapieren precies gelijk zijn aan die in je paspoort of visum. Zijn die niet gelijk, dan kun je problemen verwachten bij het inchecken. Kijk ook even wanneer je paspoort verloopt. Ook hier geldt: neem geen risico en regel vernieuwing van je paspoort op tijd! In sommige Europese landen is een identiteitskaart voldoende.


Ga naar Vliegticket op naam kopen informatie

Visums op tijd regelen

Is het voor een ingewikkelde reis al handiger om naar een reisbureau of touroperator te gaan, bij een reis naar een ver land is dat helemaal aan te raden! Deze reisprofessionals weten precies wat je aan reisdocumenten, inentingen, etcetera nodig hebt, wat je daarvoor moet doen en waar je daarvoor moet zijn. Zoals bij een visum. Mogelijk kan het reisbureau de aanvraag voor een visum voor jullie regelen.


Ga naar Huwelijksreis Professionals & laat hen de mooiste reis van je leven regelen!

Inentingen | In sommige landen is vaccinatie verplicht

Het reisbureau helpt je ook bij de vraag of je bepaalde inentingen nodig hebt en welke dat zijn. In sommige landen is vaccinatie verplicht. Kijk op internet voor nadere informatie en adressen in je omgeving waar je je kunt laten inenten. Met vaccinaties voorkom je dat je ernstige infectieziekten oploopt, zoals als hepatitis A, hepatitis B, malaria, etc. Soms, maar niet altijd, worden vaccinaties via je aanvullende zorgverzekeringen door je zorgverzekeraar vergoed. Raadpleeg je polis of vraag om advies. Wat ook handig is, is een klein EHBO-setje. Vermoed je een probleem met je tanden of kiezen? Ga dan voor vertrek naar je tandarts zodat je reis niet door pijn vergald wordt.


Ga naar De site van de Overheid | Reisvaccinaties

Medische zorg en je reisverzekering

LET OP: Je zorgverzekering vergoedt de medisch noodzakelijke kosten die je in het buitenland maakt tot een bepaald maximum dat is gebaseerd op de tarieven die in ons land gelden. De kans dat die tarieven in het buitenland hoger zijn is erg groot, omdat je daar vaak in een privékliniek wordt behandeld. Sluit daarom een goede reisverzekering af die een dekking biedt voor de werkelijk gemaakte medische kosten. Bij het afsluiten moet je dan wel aangegeven dat je de medische kosten in het buitenland gedekt wilt hebben. Heb je dit niet goed geregeld, dan moet je ter plaatse het grootste deel van het bedrag zelf afrekenen, wat flink in de papieren kan lopen!


Ga naar alle Reisverzekeringen op Google

Bel het alarmnummer

Is er onverhoopt sprake van een medische ingreep, bel dan altijd je reisverzekeraar. Soms is dat zelfs noodzakelijk. Elke reisverzekeraar heeft hiervoor een alarmnummer waarmee je in je eigen taal kunt uitleggen wat er aan de hand is. Reisverzekeraars hebben hulpposten in het buitenland die je kunnen helpen. Zij spreken de taal van het land en weten welke artsen of klinieken in bepaalde gevallen het beste zijn.

Wij wensen jullie een fantastische huwelijksreis toe!

Tekst: Pim Kisjes

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation