8 Tips voor spectaculaire trouwfoto’s

Maak jij jezelf ook helemaal lekker met de mooiste trouwfoto’s die je vindt op Pinterest en de adembenemende foto’s van celebs? Denkend dat jullie nooit zulke foto’s zullen krijgen, want dat kost vast een flinke duit, zo’n goede fotograaf... Fout! Ook jullie krijgen zulke mooie foto’s en wel dankzij deze acht (goedkope) tips!

Huisdieren op de trouwfoto


Wil je jullie trouwfoto’s net even iets anders maken dan de andere? Breng dan je huisdier mee! Wedden dat de foto’s er direct bovenuit steken? Dat komt doordat dieren niet poseren – de foto’s zijn dus oprecht. Mede hierdoor worden dit soort foto’s het vaakst opgehangen of ingelijst. Bovendien zorgen huisdieren vaak voor een lachstuip of zorgen juist voor een extra sentimentele waarde.

Natuur gebruiken in trouwfoto’s


Buiten is het prachtig – gebruik dit! Een prachtige achtergrond op de foto tilt de foto echt naar het volgende niveau. Gebruik de natuur ook voor detailfoto’s, zoals de foto’s van de trouwringen, uitnodigingen en de trouwbedankjes.

Kleurcomposities in trouwfoto’s


Het is misschien traditie om alle bruidsjonkers of bruidsmeisjes dezelfde bruidskleding te laten dragen, maar voor het fotomoment is het misschien wel leuk om felgekleurde sokken of vlinderstrikjes te dragen. Een mooi lint voor de dames in het haar of om hun middel. De bruidsmeiden kunnen ook een bloem of een kleurrijk boeketje dragen. Denk verder aan paraplu’s, snoep of schoenen in felle kleuren.

Confetti knallen tijdens trouwfoto’s


Niets maakt een foto zo vrolijk en feestelijk als confetti. Felgekleurde confetti of juist confetti in de themakleur van je bruiloft, zoals goud of zilver, maakt de foto magisch. Daarnaast is het een moment om nooit te vergeten, want zo’n foto vergt medewerking van je gasten. Een mooi momentje samen!

Detailshots van hapjes


Samen met je bruid(egom) of met je bruidsjonkers of bruidsmeisjes kan je hele leuke foto’s maken met de aanwezige hapjes en drankjes. Hef het glas op het bruidspaar en drink samen een glaasje bubbels of zet je tanden in een heerlijk stuk taart.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation