10 Manieren om trouwringen te fotograferen

De trouwringen zijn één van de meest gefotografeerde onderwerpen op een bruiloft. Soms kunnen de kiekjes een beetje cliché worden, maar met deze tien manieren om trouwringen te fotograferen krijg je sowieso originele foto’s!

trouwringen_fotograferen_2

Foto’s met de trouwjurk


De jurk en de ringen zijn waarschijnlijk de meest besproken onderwerpen van de bruiloft. Eigenlijk dus wel logisch dat je van die twee samen foto’s maakt.

trouwfoto_trouwirngen_trouwen
De bruid kan de ring dragen en haar hand op haar jurk houden, door bijvoorbeeld haar hand in haar zij te zetten, maar de ring kan ook los op de jurk liggen of bijvoorbeeld op de sleep liggen.

trouwringen_enzo_datum

Foto’s van de trouwdatum


Pak een mooie kalender erbij, schrijf met je mooiste handschrift je trouwdatum op en leg de ringen op de trouwdatum op de kalender. Creatieve foto’s en direct geschikt als aankondiging van de trouwerij!

trouwfoto_trouwringen_idee

De hand in hand-foto


Een verliefd stel loopt vaak hand in hand en daar kan je hele mooie close up foto’s van maken. Laat het bruidspaar in plaats van elkaars handen, alleen elkaars pinken vasthouden. Zo komen de trouwringen heel mooi naar voren.

trouwringen_fotograferen_11

Hem & haar framed foto


Pak twee mooie fotolijstjes en maak er een hem-versie en een haar-versie van. Dit is ook heel mooi met krijtborden. Plaats de ringen op de lijstjes (niet erin) en voilà! Originele foto’s!

trouwringen_fotograferen_5

Foto’s van het ringendoosje


Niet van een leeg ringendoosje, natuurlijk. Een mooie foto van de trouwringen in hun doosjes is eigenlijk wel een must. Wees creatief met het plaatsen van het doosje, de achtergrond doet meer dan je denkt!

trouwringen_fotograferen_7

Foto’s van gedeelde hobby


Als jullie een sport of hobby delen, kan dit mooi verwerkt worden in de foto’s met trouwringen. Wees creatief met sportgereedschap, of denk bijvoorbeeld aan je hond als jullie hobby wandelen is.

trouwringen_fotograferen_15

Foto’s van de uitnodigingen


Uitnodigingen voor de bruiloft zijn vaak hele mooie kaarten. Uitermate geschikt voor een foto, dus. Plaats de trouwringen op de uitnodigingen en schiet wat mooie plaatjes.

trouwringen_fotograferen_1

Foto’s van de natuur


Kijk eens om je heen en pak een hoopje bladeren of een bergje steentjes. Leg daar voorzichtig de ringen neer en met een goede lens en invalshoek heb je een prachtige natuurlijke foto van de ringen.

trouwfoto_trouwringen_veter

Foto’s van de trouwschoenen


Past de ring om de hak van je bruidsschoen? Of hang ‘m aan de veter. Gegarandeerd mooie foto’s!

trouwringen_fotograferen_3

Foto’s van het bruidsboeket


Last, but not least: verwerk de trouwring in het bruidsboeket. Of draag de ring terwijl je ook het bruidsboeket draagt. Misschien niet het meest originele idee, maar zeker wel een foto die je ertussen wilt hebben.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation