Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier
Trouwen in het buitenland

Exotisch? Avontuurlijk? Of toch romantisch?

Elkaar het ja-woord geven op een prachtig wit tropisch strand. Op het gazon voor dat middeleeuwse Franse château. Of in die Italiaanse kapel. Trouwen in het buitenland is über-romantisch en echt iets van deze tijd.

Natuurlijk vergt het allemaal wat meer voorbereidingen en organisatie, maar haalbaar is het zeker. Lijkt het jullie wel wat, dat trouwen in het buitenland? Lees dan vooral verder!

Goed om over nadenken
Willen jullie trouwen in het buitenland, dan heb je te maken met je eigen gemeente, met de in Nederland gevestigde ambassade van het land waar jullie willen trouwen en/of met de ambtenaar van de burgerlijke stand in de plaats van de huwelijkssluiting.

Formaliteiten
Elk van deze instanties kan je informeren over de formaliteiten en benodigde documenten. Is de huwelijksakte gelegaliseerd, dan ga je na terugkomst daarmee naar je gemeente en wordt de akte ingeschreven in de Gemeentelijke Basisadministratie.

Het is sterk aan te raden de buitenlandse huwelijksakte ook te laten inschrijven in het huwelijksregister van de gemeente Den Haag, afdeling Landelijke Taken.

Belangrijke documenten
Belangrijke documenten om mee te nemen als je gaat trouwen in het buitenland zijn: je paspoort, geboorteakte en een verklaring omtrent domicilie, nationaliteit en burgerlijke staat. Deze documenten moet je kunnen tonen aan de buitenlandse instantie. 

Wie is gespecialiseerd in trouwen in het buitenland?
Naast de genoemde instanties zijn er reisbureaus die specialist zijn in trouwen in het buitenland. Natuurlijk kun je proberen alles zelf te regelen, maar denk daar niet te gemakkelijk over. Deze reisbureaus weten alles van de regels en formaliteiten en kunnen jullie bovendien adviseren over locaties, accommodaties en arrangementen.

Legalisatie
Ook het legaliseren van de huwelijksakte kunnen zij je uit handen nemen. Belangrijk, want die heb je nodig om de buitenlandse huwelijksakte in Nederland te laten registreren! Ook veel bijzondere ambtenaren van de burgerlijke stand, kortweg babs, hebben ervaring met trouwen in het buitenland en kunnen jullie nuttige tips aan de hand doen.

lees verder
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation