Regelingen voor trouwen in het buitenland

locatie_winterbruiloft_ijs
Trouwen in het buitenland is heel romantisch en uiteraard perfect. Bij veel landen zit een altijd-goed-weer-garantie en dat is natuurlijk wel zo lekker op jullie bruiloft. Elk land heeft wel een aantal bekende hotspots die elke toerist eens in z’n leven wil bezoeken. Stel je voor dat jullie op zo’n locatie gaan trouwen? Dat zullen onvergetelijke foto’s worden!

trouwlocatie_moskou_sneeuw

De voorbereiding


Bij trouwen in het buitenland komt iets meer voorbereiding kijken dan een ‘gewone’ locatie in Nederland. Het neemt iets meer tijd in beslag, ongeveer drie maanden. Het begint natuurlijk simpel; in welk land willen jullie trouwen? Vervolgens zoom je in en kies je een exacte plaats. Het is handig om hier al een reisbureau in te schakelen, want je kunt natuurlijk niet overal zomaar trouwen in het buitenland. Er moeten wel voorzieningen zijn en de reisbureaus kennen de mooiste plekjes om te trouwen in het buitenland. Ook een weddingplanner heeft hier vaak ervaring mee en kan alle regelingen voor jullie uit handen nemen. Begin wel op tijd, want ook een weddingplanner heeft ongeveer drie maanden nodig om jullie trouwen in het buitenland te regelen.

restaurant_eten

Documentatie


Zon, zand, zee – heerlijk. Konden jullie nu maar vast beginnen met genieten! Er moet eerst een beetje papierwerk geregeld worden. Jullie kunnen bij de Nederlandse Ambassade terecht voor informatie over benodigde papieren. Het verschilt per land welke documenten je allemaal mee moet nemen. Bij trouwen in het buitenland zijn er een aantal standaard papieren die je nodig zult hebben: kopieën van jullie paspoorten, een uittreksel van geboorte en een verklaring domicilie, nationaliteit en burgerlijke staat. Je hebt deze papieren nodig op de locatie om te trouwen in het buitenland, vergeet ze dus niet!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation