Trouwen in het buitenland, een buitenlandse bruiloft

Klinkt super romantisch, vind je niet? Maar wat moet je eigenlijk allemaal regelen wanneer je wil trouwen in het buitenland? Het klinkt allemaal heel erg leuk, maar je kunt vast niet zomaar even op vakantie gaan en daar ook ‘eventjes’ trouwen. Dat klopt: er bestaan een paar kleine en simpele regeltjes wat betreft trouwen in het buitenland. Bruiloft.nl zit alles duidelijk voor je op een rij!

trouwen_buitenland_beach

Voor de grote dag


Trouwen in het buitenland gaat er iets anders aan toe dan trouwen in Nederland. Wanneer je jouw favoriete land hebt uitgekozen om te trouwen, moet je even nakijken of je als ‘vreemdeling’ voor dat land wel daar mag trouwen. In sommige gevallen mag dat niet, maar meestal is dat geen probleem. Je kunt daarvoor contact opnemen met de autoriteiten van het betreffende land, maar je kunt ook even googlen en je hebt het antwoord zo gevonden. Qua documenten heb je in elk geval je geboorteakte nodig en een verklaring over je burgerlijke staat. Sommige landen vereisen echter nog meer documenten. Schakel een weddingplanner in die alles weet over trouwen in het buitenland of neem de tijd om je goed in te lezen en te informeren.

beachwedding_trouwen_

Na de grote dag


Voordat je in Nederland verder kunt zweven op je roze wolkje, moet je ook weer een paar officiële dingetjes regelen voordat jullie huwelijk ook in Nederland geldig is. Ook hier kan wederom de weddingplanner dingen voor jullie regelen of in elk geval jullie voorzien van informatie. Het huwelijk moet sowieso geregistreerd worden in Den Haag, in het basisregister personen.

trouwjurk_roze_paspop
Daarnaast moet de huwelijksakte gelegaliseerd worden in het land waar jullie getrouwd zijn, als je wil dat de akte ook in Nederland ingeschreven kan worden. Hiervoor kun je de autoriteiten inschakelen. Het klinkt als veel gedoe, maar het zijn maar twee kleine dingen waar je aan moet denken voordat je kunt trouwen in het buitenland. Veel plezier!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation