Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Een sprookjeshuwelijk onder de Spaanse zon op het eiland Mallorca

Wil je van je huwelijk echt iets bijzonders maken en heb je voldoende geld in kas? Wat dacht je van een sprookjeshuwelijk op het schitterende eiland Mallorca met op de achtergrond de azuurblauwe zee? Het klinkt als een droom, maar het kan best werkelijkheid worden. Er zijn echter wel wat zaken waarmee je rekening moet houden, want trouwen in het buitenland vereist natuurlijk wel wat meer voorbereiding.

Geen wettelijk huwelijk

Een huwelijk op Mallorca is voor een Nederlander in principe een ceremonieel huwelijk. Je kunt alleen voor de wet trouwen in Spanje wanneer één van de huwelijkspartners zelf Spaans is of wanneer je allebei langer dan twee jaar in een gemeente in dat land ingeschreven staat. Regel dus het wettelijke gedeelte in Nederland en houd alleen de ceremonie in Spanje of trouw daar voor de kerk, want dat is wel mogelijk.

Bij voorkeur midden in de week

In Spanje is het vrij gebruikelijk om op een zaterdag te trouwen. Je doet er dus verstandig aan om zelf een datum midden in de weet te kiezen. Dat heeft niet alleen het voordeel dat de beschiknaarheid van de gewenste locatie veel groter is, ook reis scheelt het jouw gasten in de kosten. Een vliegticket Amsterdam Mallorca is namelijk over het algemeen doordeweeks een stuk goedkoper. Dat niet alleen, ook is het vaak eenvoudiger om op een doorsnee werkdag een fotograaf, een cateraar of een artiest te boeken. Het nadeel is vaak wel dat sommige gasten er extra vrije dagen voor op moeten nemen.

De locatiekeuze

Trouwen op Mallorca biedt qua locatie geweldige mogelijkheden. Je kunt letterlijk trouwen op het strand, maar ook in een villa, die je voor jouw gasten afhuurt. Of wat dacht je van trouwen op een schip?

De trouwjurk

Op zich is trouwen in het buitenland niet zo heel ingewikkeld, want je maakt voornamelijk gebruik van de faciliteiten op de locatie zelf. Toch geldt dat niet voor alles, want de trouwjurk heb je natuurlijk al veel eerder geregeld. Waar het voor een man nog wel te doen is om een trouwkostuum in de reguliere bagage te vervoeren, is dat voor een trouwjurk een ander verhaal. Zo’n jurk heeft doorgaans een behoorlijke omvang en daar hoort een dito verpakking bij. Het beste kun je de trouwjurk per koerier naar de trouwlocatie versturen, zodat je daar verder geen omkijken naar hebt.
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation