Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

welke wijnen schenk je bij het huwelijksdinerbruiloft

Bij het feestelijke huwelijksdiner schenk je natuurlijk lekkere wijnen. Een goede, passende wijn is de kroon op het feestelijke bruiloftsdiner. Maar hoe zit het nou precies met wijn?

welke wijnen schenk je bij het huwelijksdinerbruiloft

Wereld van de wijnen

Het is helaas onmogelijk om in het kort alles over wijn te vertellen. De wereld van de wijnen is groot en heel uitgebreid. Het is echt een vak op zich om hier veel kennis over verkrijgen. Toch is het wel handig om voor de bruiloft een paar dingen over wijn te weten. We lichten een klein stukje van de kurk op.

Onder de kurk

Rode wijn vraagt een groter glas met een ruime kelk en witte wijn een kleiner glas met een kleinere kelk. Dit komt omdat er in rode wijn meer aroma’s zitten dan in witte wijn. Rode wijn serveer je op kamertemperatuur, witte wijn wordt gekoeld geserveerd. Houd het glas altijd aan de onderkant van de steel vast, nooit om de kelk zelf.

Meer weetjes over wijn

Voor de volgorde van het drinken van wijnen bestaan regels. Regels, die in hun algemeenheid juist zijn. Wit gaat voor rood, licht gaat voor zwaar, jong gaat voor oud, droog gaat voor zoet, eenvoudige wijn voor betere.

Bij het voorgerecht drink je een lichte, witte, liefst zeer droge wijn. Bij het warme tussengerecht een iets vollere witte wijn. Bij het hoofdgerecht, vlees of wild, een mooie rode wijn en bij kaas drink je bij voorkeur een liefst wat oudere en rijkere rode wijn. Tot slot sluit je af met een zoete dessertwijn bij het nagerecht.

Goed advies

Laat je goed adviseren over de te drinken wijnen bij jullie huwelijksdiner. Trouwlocaties, wijnhuizen en slijterijen kunnen hierover een uitstekend advies geven. De professionals op bruiloft.nl nemen je graag mee in de wereld van de wijn.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation