Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Etiquette tafelschikking

Volgens de klassieke etiquette regels zitten bruid en bruidegom in het midden van de lange zijde van de tafel. Bij voorkeur staat deze hoofdtafel als stralend middelpunt in de ruimte. De bruid zit aan de linkerzijde van de bruidegom, de kant van zijn hart. Naast de bruid zit de vader van de bruidegom, naast de bruidegom zit de moeder van de bruid. De moeder van de bruidegom en de vader van de bruid zitten tegenover het bruidspaar.

Etiquette tafelschikking

Klassieke tafelschikking

De bruidskinderen zitten naast de ouders van het bruidspaar, hiernaast zitten weer de oudste (dichtste) familieleden. Overige gasten worden volgens rang en leeftijd geplaatst. Als bruid of bruidegom geen ouders meer hebben, dan worden hun plaatsen ingenomen door de oudere familieleden of door de getuigen.

Kinderen geen bezwaar!

Veel (jonge) kinderen kunnen niet lang stilzitten. Een vier- of vijf gangen diner uitzitten is dan ook een hele uitdaging voor ze. Door een echte kindertafel te dekken waar ze hun eigen diner kunnen nuttigen, het liefst onder het toeziend oog van een oppas, is het ook de kids een feestje!

Tot slot

Zet bekenden bij elkaar neer en houdt rekening met conflicten of spanningen. Gebruik naamkaartjes en hang een plattegrond van de indeling op bij de ingang van de dinerruimte. Er zijn vele leuke, stijlvolle en creatieve manieren om dit te doen.

Kijk voor meer mogelijkheden bij de professionals

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation