Hoe word jij voorgesteld na de huwelijksceremonie?

Veel vrouwen houden tegenwoordig hun eigen naam nadat ze getrouwd zijn of kiezen voor een combinatie van de achternamen. Dat een vrouw volledig de achternaam van haar man aanneemt, hoor je bijna niet meer. Hoe laat jij jezelf aankondigen na de huwelijksceremonie?

Hoe word jij voorgesteld na de huwelijksceremonie?

Nieuwe achternaam na huwelijksceremonie


Het aankondigen van het nieuwe bruidspaar na de huwelijksceremonie is een prachtig moment. Het eerste moment waarop jullie als eenheid worden aangeduid. De achternamen worden dan ook genoemd... Dus het is handig om van tevoren te weten welke achternaam je graag wil hebben. Ga je voor de dubbele achternaam (eerst je eigen en dan die van je echtgenoot)? Houd je je eigen achternaam of neem je alleen de naam van je echtgenoot over? Praat er eens over met elkaar, het is immers een keuze die je samen moet maken. Als je man heel graag wil dat je zijn naam overneemt, omdat hij daar ontzettend trots op is, dan kan je kiezen voor een gecombineerde achternaam.

Achternamen combineren


Achternamen combineren is een mooi idee, zo behouden jullie allebei je eigen naam en is het toch duidelijk dat je getrouwd bent. Bovendien klinken twee achternamen best wel chique, toch? Wie weet wordt het wel een grappig moment tijdens de aankondiging van het nieuwe echtpaar, als jullie allebei een hele lange achternaam hebben. Of misschien hebben jullie gecombineerd wel een geniale naam. Houd rekening met wat handig is en wat goed in je oren klinkt. Bedenk dat het ook na vijftig jaar nog goed moet klinken, want deze naam draag je nu eenmaal de rest van je leven bij je.

Hoe voorgesteld na de huwelijksceremonie?

Geen naam noemen bij aankondiging


Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen naam te laten noemen na de huwelijksceremonie. De ambtenaar kan simpelweg zeggen: “Dames en heren, het echtpaar!” De keuze is helemaal aan jullie. ‘Meneer en mevrouw Jansen’ klinkt natuurlijk wel erg getrouwd, dat is het leuke eraan. Nu is het echt officieel!

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation