Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in Gent | Huwelijksaangifte & trouwen voor de wet locaties

Willen jullie trouwen in het prachtige Gent? Lees dan snel verder, want in dit artikel delen we alles wat je moet weten over de huwelijksaangifte.

Wanneer en waar doe je aangifte?

Minstens zes weken voordat jullie willen trouwen en maximaal zes maanden voor deze bijzondere datum moet je aangifte van je huwelijk doen bij de gemeente Gent.


Ga naar Huwelijksaangifte doen


Voor je aangifte doet: leg je officieel jullie huwelijksdatum vast

Hebben jullie een specifieke voorkeur wanneer jullie willen trouwen? Het is mogelijk om maximaal een jaar vooraf een bepaalde huwelijksdag en zelfs het tijdstip op die dag te reserveren. Op de site van de gemeente Gent staat een handige huwelijksagenda: daarin zie je of de dag die jullie willen trouwen, nog vrij is.

Wat zijn de voorwaarden voor een huwelijksaangifte?

Wil je in Gent trouwen dan moet minstens één van de twee partners een wettig verblijf in Gent hebben. Natuurlijk gelden er, net zoals in Nederland, nog een aantal andere voorwaarden voor een huwelijksaangifte. Zo moet je onder andere persoonlijk aangifte doen. En als je eerder bent getrouwd, moet dat huwelijk ontbonden zijn. Alle voorwaarden lees je hier.


Lees ook Je partner kan niet aanwezig zijn voor de huwelijksaangifte?


Welke documenten heb je nodig voor een aangifte?

Let er goed op dat je alle documenten meeneemt die nodig zijn om een huwelijksaangifte te doen. Dat is sowieso je geboorteakte. Alle documenten die je verder nodig hebt, staan overzichtelijk opgesomd op de site van de gemeente.

Waar kun je trouwen voor de wet in Gent?

Natuurlijk is het mogelijk om in het stadhuis van Gent te trouwen, maar er zijn nog andere locaties beschikbaar waar je elkaar het jawoord kunt geven. Het Gravensteen bijvoorbeeld, een sfeervolle versterkte waterburcht in Gent. Een andere prachtige locatie is de tuin van de Sint-Pietersabdij.


Ga naar Locaties in Gent waar je kan trouwen voor de wet


Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation