Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de Gemeente Alblasserdam

Gemeente Alblasserdam
Cortgene 2
2951 ED Alblasserdam

Trouwen in Alblasserdam

We begrijpen volledig dat jullie op zoek zijn naar een trouwlocatie in Alblasserdam! Trouwen in Alblasserdam is hartstikke leuk. Maar dat hoeven we jullie natuurlijk niet meer te vertellen. De gemeente staat bekend om de fietstochten naar het beroemde molencomplex Kinderdijk en natuurlijk alle andere fietstochten door de Alblasserwaard. Genoeg over fietsen, daar komen jullie hier niet voor! Die molens, die zijn echter wel interessant, want wist je dat je kunt trouwen in één van die molens? Trouwen in een molen is in Alblasserdam niets geks - sterker nog, vele bruidsparen gingen jullie voor. 

Je kunt overigens de ervaringen van andere bruidsparen over trouwen in Alblasserdam lezen bij al onze trouwlocaties in Alblasserdam. Kiezen jullie voor een chique hotel, een gezellige brasserie of toch die karakteristieke molen? De keuze is in elk geval zeer uitgebreid, zelfs trouwen aan het water behoort tot de mogelijkheden. Er zijn ontzettend veel sfeervolle en romantische trouwlocaties in Alblasserdam te vinden. Naast de officiële trouwlocaties is het in deze gemeente ook mogelijk om een andere trouwlocatie te laten aanmerken als eenmalige trouwlocatie. Geef dit wel tijdig door! Er gaat enige tijd overheen. 

Houden jullie allebei van de oer-Hollandse sfeer en gezelligheid, dan is trouwen in één van de molens van Alblasserdam echt iets voor jullie. Ook als fotolocatie voor de trouwfoto’s is deze gemeente geweldig. Liever van het platteland af? Het is mogelijk om te trouwen op een boot. De gemeente Alblasserdam ligt namelijk aan het water. Het park Huis te Kinderdijk is overigens ook een prachtige locatie om te trouwen. En wist je dat er ook een kasteel is? Je ziet: keuze genoeg… Aan romantiek geen gebrek in deze gemeente! 

Voor meer informatie over trouwen in Alblasserdam, tarieven en voorwaarden verwijzen we jullie graag naar de informatie die hieronder wordt weergegeven. 

Voorwaarden trouwen en geregistreerd partnerschap 

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan staan de voorwaarden daarvoor in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste voorwaarden. 

Met één persoon

U mag maar met één persoon tegelijk trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. U mag ook niet al getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben met iemand anders. 

18 jaar of ouder

U moet 18 jaar of ouder zijn. Sinds december 2015 zijn er geen uitzonderingen meer mogelijk op deze leeftijdseis. 

Curatele 

Staat u onder curatele? Dan hebt u toestemming nodig van de curator om te mogen trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten. Soms hebt u zelfs toestemming nodig van de kantonrechter.

Procedure trouwen en geregistreerd partnerschap

Wilt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten? Dan moet u naar de ambtenaar van de burgerlijke stand. Alles wat u moet regelen is vastgelegd in de wet. Hieronder leest u de belangrijkste dingen die u moet regelen. 

Voornemen melden bij gemeente

U meldt persoonlijk of schriftelijk dat u wilt trouwen of een geregistreerd partnerschap wilt sluiten. Dit doet u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar u wilt trouwen of een partnerschap wilt sluiten. Sinds 1 juli 2016 kunt u uw melding ook digitaal doen. Dit kan nog niet in alle gemeenten. Daarbij hoeft u in principe geen stukken te overleggen met daarin uw geboorteakte of beëindiging van uw eerdere huwelijk of geregistreerd partnerschap. Uw eigen opgave, persoonlijk of schriftelijk, is voldoende. 

Wachttijd

Heeft u uw voornemen kenbaar gemaakt bij de ambtenaar van de burgerlijke stand? Dan moet u minstens 14 dagen wachten. Daarna kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten. Heel soms geldt deze termijn niet, bijvoorbeeld als uw aanstaande echtgenoot of partner ernstig ziek is en verwacht wordt dat hij of zij snel overlijdt. 

Getuigen 

U moet minimaal twee en maximaal vier getuigen hebben. Zij moeten 18 jaar of ouder zijn. Bij het kenbaar maken van uw voornemen te trouwen of een geregistreerd partnerschap te sluiten, moet u hun namen en adressen doorgeven. 

Het ja-woord

U legt een verklaring af bij de ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarmee is uw relatie officieel vastgelegd. Als u trouwt geeft u het ja-woord. Bij een geregistreerd partnerschap is dit niet verplicht. U kunt zelf een tekst bedenken. 

Huwelijksakte of partnerschapsakte 

Na de verklaring ondertekent u een akte. Ook de getuigen en de ambtenaar van de burgerlijke stand ondertekenen deze akte. 

Kosten

Voor trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten moet u betalen. Maar elke gemeente heeft vaste tijden waarop u gratis kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap sluiten.

Kerkelijk huwelijk 

Nadat u bij de ambtenaar van de burgerlijke stand bent geweest, kunt u nog in de kerk trouwen. Dat heet inzegenen of bevestigen. Het kerkgenootschap beslist zelf of ze uw huwelijk wil inzegenen. Ze hoeven dit niet te doen.

Kosten 2024 (onder voorbehoud)

De Rederij of Historische Vereniging.  

Van 09.00 uur tot 17.00 uur zonder toespraak
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag € 249,05
dinsdag van 10.00 uur tot 17.00 uur € 249,05

Zonder toespraak betekent dat de ambtenaar Burgerlijke Stand alleen het officiële gedeelte afneemt. Het ja-woord en ondertekenen van de akte. Dit duurt maximaal 15 minuten. U mag met maximaal 12 personen komen. Dit is inclusief (bruids)paar en getuigen. Alleen te boeken door inwoners van de gemeente Alblasserdam. 

Trouwzaal of andere door gemeente toegewezen ruimte met toespraak

maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00 uur: € 445,70
maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 uur en 09.00 uur: € 975,85
zaterdag en op zon- en feestdagen tussen 09.00 uur en 20.00 uur in de Rederij € 975,85

Keuzelocatie met toespraak

maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 20.00 uur: € 507,65
maandag tot en met vrijdag tussen 20.00 uur en 09.00 uur: € 975,85
zaterdag en op zon- en feestdagen tussen 09.00 uur en 20.00 uur in de Rederij € 975,85

Reserveren extra tijd

€ 57,90 per 30 minuten

Wijzigen of afzeggen 

binnen 4 weken voor de geplande datum: € 92,10

Gratis zonder toespraak

Dinsdag om 09.00 uur en 09.30 uur, in de vergaderkamer De Noord in De Rederij. U mag met maximaal 8 personen komen. Dit is inclusief (bruids)paar en getuigen. Gratis trouwen of registratie partnerschap is alleen voor inwoners van de gemeente Alblasserdam

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

(Trouw)boekje

€ 28,40 voor een eenvoudig boekje
€ 48,25 voor een luxe (lederen) boekje

U krijgt het trouwboekje van de ambtenaar van de burgerlijke stand zodra u getrouwd bent. Het trouwboekje is een uittreksel van de akte en is niet het officiële bewijs dat u getrouwd bent. Het enige officiële bewijs van het huwelijk is een gewaarmerkt afschrift van de akte. In het trouwboekje kunnen eventuele kinderen van u en uw partner bijgeschreven worden. Als u uw trouwboekje kwijt bent, kunt u in de gemeente waarin u getrouwd bent een nieuw trouwboekje kopen.tip en/of locatie voor huwelijk.

Omzetten geregistreerd partnerschap in huwelijk

U betaalt hiervoor de kosten die gelden voor het tijdstip en/of locatie voor huwelijk.

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation