Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Deze groenten zijn gekookt gezonder voor je

‘Wat eten we vandaag?’ Het is misschien wel de meest gestelde vraag in Nederlandse huishoudens. Koken kan een leuke bezigheid zijn voor jullie samen. Sta je liever alleen in de keuken? Dan vind je het vast heerlijk om je partner een gezonde én lekkere maaltijd voor te schotelen. Ter inspiratie de beste groenten die gekookt heel goed voor je zijn!

Geroosterde wortels

In wortels zit het antioxidant betacaroteen. Het zijn echte vitamine-A-bommetjes. Je kunt ze rauw eten, maar dan zijn ze wel iets lastiger te verteren; koken dus! Nu zijn gekookte worteltjes misschien wat saai. Probeer daarom eens geroosterde wortels. Met wat ui, citroen en verse kruiden rooster je de wortels in de oven. Makkelijk, en succes gegarandeerd.

Boerenkoolpesto

In Amerika is het een hype, maar wij in Nederland kennen het al lang: boerenkool. Super gezond, want cholesterolverlagend. Nu denk je direct aan boerenkoolstamppot, maar wist je dat je met deze gezonde groente ook een heerlijke pesto kunt maken? Of wat dacht je van boerenkoolpannenkoekjes!

Verse tomatensaus

In tomaten zit lycopeen dat preventief tegen kanker zou zijn. In bewerkte tomaten, zoals in tomatensoep, zit het hoogste lycopeengehalte. Eet je tomaten voortaan daarom niet alleen rauw in een salade, maar maak er eens een heerlijke verse pastasaus mee. Of gaar ze in de oven, met wat knoflook, rozemarijn en olijfolie.

Spinazie met kokosmelk

Popeye wist het al: van spinazie word je sterk! Deze groene groente zit bomvol calcium, ijzer en magnesium. Juist door het koken neemt de hoeveelheid calcium in spinazie toe. Gewoon naturel is misschien wat saai. Wok de spinazie daarom eens met kokosmelk en een beetje rode peper. Zo verras je je partner met een gezond en heerlijk groentegerecht.

Champignons met knoflook

Champignons passen in ieder dieet, ze zijn heel veelzijdig en gezond. Natuurlijk gebruik je ze in Oosterse en Italiaanse gerechten, maar als bijgerecht zijn ze ook lekker op zichzelf. Hussel champignons door olijfolie, zout, peper, Italiaanse kruiden en knoflook en rooster ze op lage temperatuur in de oven. Jummie!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation