Budget trouwen in Rotterdam

Steeds meer gemeenten komen met het budget huwelijk; een vorm van trouwen waarbij je aanzienlijk minder betaalt dan bij het normale huwelijk, wat kan oplopen tot bijna duizend euro. Bij eenvoudig trouwen ben je binnen een kwartier getrouwd voor een paar honderd euro en dat kan je nu ook doen in Rotterdam!

Gratis of eenvoudig trouwen


In Rotterdam kan je nu ook eenvoudig trouwen. Verschillende gemeenten kiezen voor nieuwe trouwvormen vanwege de drukte rondom het gratis trouwen. De wachtlijst is soms langer dan een jaar en dat hoort natuurlijk niet bij een snel huwelijk zoals een gratis huwelijk. Daarom kunnen stelletjes nu ook kiezen voor het eenvoudig huwelijk, waarbij je ongeveer driehonderd euro betaalt en binnen een kwartier getrouwd bent. In Rotterdam kan je op een dinsdag of woensdag tussen 10:15 en 12:30 een eenvoudige huwelijksvoltrekking of partnerschapsregistratie plannen. Op maandagen tussen 09:00 en 12:00 kan je gratis trouwen.

Alternatieve trouwlocaties Rotterdam


Hoewel het stadhuis van Rotterdam een gewilde trouwlocatie is, is deze tijdelijk niet beschikbaar. Als alternatief kun je trouwen in de Centrale Bibliotheek. Bij het gratis huwelijk mag je geen gasten uitnodigen, maar bij het eenvoudige huwelijk wel (maximaal twintig). Ook mag je een fotograaf meenemen om de plechtigheid vast te leggen. De getuigen moeten uiteraard bij beide vormen van trouwen aanwezig zijn. Na september 2019 is het stadhuis van Rotterdam weer beschikbaar voor trouwerijen!

Zelf trouwlocatie kiezen


Normaal gesproken kan je overal in Rotterdam trouwen waar je maar wilt en ook hoe laat je maar wilt, als je maar toestemming hebt van de eigenaar van de locatie. Bij een eenvoudig huwelijk of gratis huwelijk kan dat helaas niet. Dat komt omdat het grof gezegd lopende-band-werk is; jullie huwelijksvoltrekking duurt maximaal een kwartier en dan moet er weer plaatsgemaakt worden voor het volgende stelletje dat even snel en simpel wil trouwen. Er wordt geen toespraak gehouden door de trouwambtenaar. Kort en krachtig, laten we maar zeggen!

Geschreven door Sanne van Bortel

Kosten en opties eenvoudig trouwen


Trouwen in Bar & Brasserie Engels
Donderdag en vrijdag tussen 13.00 tot 17.00 uur €369,10

Eenvoudig trouwen in Stadswinkel HillegersbergSchiebroek
Maandag, dinsdag en woensdag tussen 10.00 tot 12.00 uur €162,20

Kosteloos trouwen in Stadswinkel HillegersbergSchiebroek
Maandag, dinsdag en woensdag tussen 9.00 tot 10.00 uur gratis

Wil je alle gemeente info lezen over trouwen in Rotterdam? ga dan naar trouwen gemeente Rotterdam
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation