Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Zo bewaar je de bruidstaart | Tips & tricks

Volgens de traditie moet je de bovenste laag van de bruidstaart bewaren en pas opeten op je eerste huwelijksdag. Dat zou zorgen voor een gelukkig en kinderrijk huwelijk. Hoe kan je het beste bruidstaart bewaren, zodat de taart zelfs een jaar later nog lekker smaakt? In dit artikel lees je het!

Heerlijke bruidstaart smaken

Sommige taarten kunnen beter bewaard worden dan anderen. Een wortel- of chocoladetaart blijft veel langer goed en lekker dan bijvoorbeeld een taart met vers fruit. Klinkt logisch, natuurlijk. Overleg met je bruidstaartleverancier en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Je bent echt niet de eerste met dit verzoek!

Bovenste laag taart bewaren

Als je graag de traditie in ere wilt houden en de bovenste laag van de taart wilt bewaren, zorg dat dan deze op tijd veilig wordt gesteld. De cateraars van de trouwlocatie kunnen de bovenste laag ongezien wegsmokkelen en voor je bewaren in hun koelkast, voordat een gast zijn vork erin prikt.

Bruidstaart in de vriezer

Goed, de bruidstaart is veilig bij je thuis aangekomen. Nu heeft het niet veel zin als je de taart gewoon in de vriezer gooit – je moet ‘m goed inpakken. Verwijder eerst alle suikerdecoraties en laat de taart een paar uur in de koelkast staan, zodat het glazuur de kans krijgt om uit te harden. Als dit is gebeurd, omwikkel dan de taart met vershoudfolie. Wikkel de vershoudfolie zo strak mogelijk om de taart, zodat er geen ijskristallen kunnen ontstaan. Gebruik vier lagen folie voor de beste bescherming. Stop de taart tot slot in een luchtdichte vriezerzak.

Kies een stevige doos uit om de taart in te bewaren

Kies een goede plek in de vriezer uit om je taart neer te leggen. Als er een zak boontjes bovenop ligt, wordt de taart natuurlijk ingedeukt. Kies indien nodig een stevige doos uit om de taart in te bewaren, zodat de taart niet indeukt zelfs als er iets bovenop ligt.

Bruidstaart eten op 1e huwelijksdag

Het is een jaar later, het invriezen van je bruidstaart is perfect gelukt – maar nu wil je ‘m graag opeten. Het ontdooiproces is even zorgvuldig als het invriesproces. Haal de taart een dag van tevoren uit de vriezer en laat ‘m langzaam in je koelkast ontdooien. Na een dag kan je de taart uit de koelkast halen en alle folie eraf halen. Als de taart nog een paar uur de tijd krijgt om op kamertemperatuur te komen, heb jij straks de lekkerste taart ooit!


Lees ook Hoe bewaar je de top laag van de bruidstaart?Sanne van Bortel | hieronder meer inspiratie artikelen over de bovenste laag van de bruidstaart.


De traditie van de toplaag op de bruidstaart

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation