Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Aansnijden van de bruidstaart; het moment!

En dan is hèt moment aangebroken om de bruidstaart aan te snijden. Eén van de absolute hoogtepunten tijdens de trouwdag. Tsja … en daar sta je dan. Want, hoe snijd je de taart aan en wanneer gebeurt dit? Gelukkig is er een soort van ‘etiquette’ die jou de weg wijst.

aansnijden bruidstaart

Samen aansnijden bruidstaart als teken van verbondenheid

Het bruidspaar snijdt altijd gezamenlijk de bruidstaart aan. Jullie beginnen in het midden van de onderste taart. Jij, als bruid, pakt het mes om de onderkant aan te snijden. Jouw bruidegom legt zijn hand op jouw hand als teken van verbondenheid. Het eerste stuk taart is altijd voor het bruidspaar. Jij neemt een stukje van de taart en voert het aan je man en andersom. Hierna wordt de bruidstaart aan alle gasten uitgedeeld door het personeel van de betreffende locatie.

aansnijden bruidstaart

Het 'moment supreme'

Wanneer de bruidstaart wordt aangesneden hangt af van de dagindeling van de bruiloft. De taart kan tijdens de receptie worden aangesneden en gegeten, voorafgaande aan de toost, maar ook als dessert na het diner. Net wat jullie willen. In het laatste geval is een ijstaart ook een heel mooi alternatief.

aansnijden taart bruiloft

Tip: neem de tijd bij het aansnijden van de bruidstaart

Geeft familie, vrienden èn de fotograaf de tijd om zich rondom jullie en de bruidstaart te verzamelen, zodat er eventueel nog een toost kan worden uitgebracht, het spektakel goed kan worden bekeken en - last but not least - fantastische foto’s gemaakt kunnen worden.

Geschreven door Marion van Zutphen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation