Winterse bruidsboeket ideeën!

Waar zomerse boeketten vaak natuurlijk heel vrolijk zijn, is een winters boeket vooral heel erg romantisch en straalt het gezelligheid en liefde uit.

Kleur bloemen winter bruidsboeket


In de zomer zien we vooral fleurige en felgekleurde of juist pastelkleurige bloemen. Heel romantisch natuurlijk! In de winter worden de bruidsboeketten vaak zwaarder van kleur. Denk bijvoorbeeld aan dieprode rozen of een andere soort bloem, omringd door prachtige donkergroene bladeren of hulstakken (heel erg kerstachtig!). Je kunt de bloemen ook uitstekend vervangen door bijvoorbeeld besjes met een knalrode kleur of iets grotere bessen met een oranje kleur. Ook bloemknoppen die nog niet hebben gebloeid kunnen prachtige winterse kleuren hebben. Zo kun je eindeloos variëren met je boeket en er elke keer weer een prachtig origineel resultaat mee bereiken!

Materialen bruidsboeket


Heerlijk warm aan je handen: een nepbontje om de stelen van je boeket. Het ziet er super winterachtig (zeg maar Siberisch) uit en in de tijd dat je buiten bent blijven je handen en het boeketje lekker warm! Andere winterse materialen zijn bijvoorbeeld dennenappels of eikels. Deze kun je heel gemakkelijk laten verwerken in je boeket en je kunt ze ook binnen op tafel leggen om dezelfde sfeer en eenheid te creëren.

Winterse bruidsboeket ideetjes


Er bestaan ook bloembladeren waarbij er een soort zacht vachtje op het blad ligt. Dat zijn hele kleine donshaartjes als het ware, waardoor het lijkt alsof er een laagje sneeuw of dauw op de blaadjes ligt. Het ziet er erg winters uit en is heel mooi! Ook een gaaf idee: appels in je boeket. Ja je hoort het goed, zowel sierappels als de gewone grote appels die we ook eten kun je heel goed verwerken in je boeket. De mooie rode appels zijn qua kleur het mooiste te combineren. De appels kun je weer terug laten komen in de hapjes binnen: appels gedoopt in chocolade of karamel, hmm…

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation