Een persoonlijk bruidsboeket maken

Stel, je wilt je eigen bruidsboeket maken, maar het moet er wel professioneel en persoonlijk uit zien. Je kunt je wensen doorgeven aan een professionele bloemist, of je kunt het echt zelf doen. Er zijn talloze alternatieven te vinden voor een boeket met bloemen, bijvoorbeeld knopen, broches, veren of bloemen van papier. Als je niet zo handig bent met knutselen, kun je ook altijd nog onderstaande alternatieven proberen. Zo kun je alsnog je eigen ‘bruidsboeket’ maken!

pinwheel

Een pinwheel als boeket


Een eigen bruidsboeket maken is natuurlijk hartstikke leuk, maar voor wie niet zo handig is of niet van bloemen houdt zijn deze alternatieven leuke oplossingen. Denk bijvoorbeeld eens aan de pinwheel, dat is een soort molentje op een stokje in de vorm van een bloem. Die vorm kun je zelf bepalen, het kan elke soort bloem zijn. Wat ook erg leuk hieraan is dat je er ook kleine versies van kunt laten maken, zodat elke gast een variant op jouw bruidsmolentje heeft. Erg leuk voor de foto’s!

appeltjes_boeket

Appeltjesboeket


Een eigen bruidsboeket maken van kleine appeltjes, dat is nog eens een leuk idee. Appeltjes zien er altijd vrolijk uit en zijn een leuke toevoeging op de bruiloft. Je kunt de appeltjes als alternatief voor je boeket dragen in een bepaalde kleurstelling en alle gasten een andere kleur geven. Zat van de appeltjes? leg ze ergens neer, zo wordt de locatie langzamerhand steeds meer gedecoreerd. Appels zijn ook voordelig voor het budget en gezond. Multifunctioneel dus!

bruidsboeket_parels_oudroze

Eigen stijl


Voldoende inspiratie om te realiseren dat je echt niet aan dat traditionele boeket vast zit. Je kunt je eigen bruidsboeket maken en daarmee val je zeker op. Overleg met een bloemist en laat daarbij de professional zelf ook ideeën aandragen, dan zul je zien hoeveel er mogelijk is! Jullie bruiloft is het moment om te laten zien wie je bent en waar je van houdt. Bruiloft.nl helpt jullie graag met allerlei leuke artikelen en inspiratie. Veel succes en knutsel ze!

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation