Originele bruidsboeketten

Qua bruidsboeketten is er ontzettend veel keuze, want iedere soort bloem is eigenlijk geschikt voor jullie bruiloft. Het is tenslotte jullie keuze voor welke bloemen jullie gaan. Sommige bloemensoorten en bruidsboeketten zijn wel populairder dan andere. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Calla, of de romantische roos die de liefde symboliseert, de pioenroos die er lieflijk uit ziet.

bruidsboeket_rode_rozen

Bruidsboeketten in de winter


Trouwen jullie in de winter? Het is heel erg mooi om hier een speciaal boeket bij uit te zoeken. De donkerrode roos past heel erg goed bij de winter, vooral als je een paar foto’s buiten gaat maken. Ook van de chrysant kun je hele mooie bruidsboeketten laten maken. Denk ook eens aan bijzondere, originele kleuren: donkerpaars met gele zonnebloemen, of donkergroen met donkerpaars en zalmroze. Ook donkerblauwe bruidsboeketten zien we vaker verschijnen, vooral in winterbruiloften. Alle bloemen zien er natuurlijk prachtig uit, maar kies wel een soort bloem dat echt bij jullie past, om zo een persoonlijke tint mee te geven.

Veelzijdige bruidsboeketten


Het is het mooist als alle bloemen op de bruiloft een eenheid vormen. Maar soms past het gewoon beter bij het bruidspaar als de bloemen allerlei felle kleurtjes hebben. En dat kan prima! Zoek dan wel ergens anders eenheid, bijvoorbeeld alleen grote of kleine bloemsoorten of bloemsoorten met alleen grote bladeren of kleine blaadjes. De professionele bloemist kan jullie hierbij helpen, zodat ook veelkleurige bruidsboeketten ergens een eenheid vormen met de rest.

Hangende bruidsboeketten


Er is een soort bruidsboeketten dat steeds populairder wordt: de hangende bruidsboeketten. We noemen ze ook wel pomanders, naar de Engelstalige benaming. De bloemen worden als een soort bal of andere vorm opgehangen aan een lint dat past bij de bloemen en je outfit. Van het lint tot het laatste bloemblaadje kun je helemaal zelf bepalen hoe je boeket eruit komt te zien. Het boeket neem je dan mee als een soort tasje. Er is ook een variatie op dit soort bruidsboeketten: in plaats van aan het lint, hangen de bloemen aan een ring. Handig, want wanneer je even geen zin meer hebt om je boeket in handen te hebben, hang je de ring met bloemen gewoon om je arm. Een soort van oversized armbandboeket!

Geschreven door: Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation