Het bruidsboeket | Tip je aanstaande met hints

Bij een bruiloft horen bloemen en bij een bruid hoort een bruidsboeket. Volgens de bestaande huwelijkstradities zoekt de bruidegom het bruidsboeket uit, betaalt het en geeft het aan de bruid als hij haar op komt halen. Tegenwoordig zoeken veel bruidsparen samen het bruidsboeket uit.

Help je aanstaande met het kiezen van je bruidsboeket


Gaat jouw aanstaande wel zelf op pad voor het bruidsboeket? Vertel dan wat jij mooi vindt en ook wat je absoluut niet wilt. Geef, eventueel in een gesloten enveloppe, een lapje stof van de bruidsjurk mee. Nog een tip is om iemand met je aanstaande mee te laten gaan die ook weet wat jij gaat dragen. Zo voorkom je dat jouw bruidsboeket een teleurstelling wordt.

Welke bloemen kies je?


Bij het uitzoeken van het model bruidsboeket en het soort bloemen dat je kiest zijn er dus een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zoals de stijl en kleur van de bruidsjurk, de kleding van de bruidegom, welke type bruid je bent, welk postuur je hebt en wat je wilt uitstralen.

Goed advies van de bloemist


Allemaal vragen waar je vooraf even over na moet denken. Een gespecialiseerde bloemist zal een goed advies kunnen geven over alle mogelijkheden die er zijn. Het allerbelangrijkste is en blijft natuurlijk dat je een uiteindelijk een bruidsboeket krijgt dat bij je past en waar je jezelf prettig bij voelt.

Alternatieven voor een bruidsboeket


Wil je liever geen bruidsboeket, maar wel graag bloemen aan je bruidsoutfit toevoegen? Ook dat kan! Denk dan bijvoorbeeld aan een bloemstuk voor de haren of een handschoen of kies voor een polscorsage. Kijk voor meer inspiratie bij afbeeldingen bruidsboeket op onze website.

Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation