DIY bruidsbloemen!

Gezellig, leuk, origineel, creatief en veel goedkoper: zelf aan de bak met je bruidsbloemen. Je kunt altijd eerst vrijblijvend advies vragen aan de bloemist, hij of zij heeft de meeste ervaring met het maken van bruidsbloemen. Bruiloft.nl helpt je alvast op weg door wat tips op een rij te zetten.

Hoeveelheid bloemen


Als je zelf bruidsbloemen in elkaar wil flansen, is het belangrijk om de bloemen te doseren. Ben je een lange bruid? Neem dan een iets groter boeket van ongeveer veertig stengels. Heb je geen goddelijk lange benen? Geeft niet, dan neem je gewoon een iets kleiner boeket van ongeveer vijfentwintig stengels. Op deze manier is de hoeveelheid bloemen in lijn met jouw verschijning en verdwijn je niet achter een gigantische bos bruidsbloemen.

Eigen stijl kiezen


Het is vanzelfsprekend dat je de bloemensoort kiest die je het mooist vindt, maar er zijn heel veel verschillende vormen bruidsbloemen te maken. De stijl moet bij jouw karakter, jurk en lichaam passen. Bedenk wat je uit wil stralen en zoek hierop de bloemen uit of laat de bloemist hierbij bloemen uitzoeken.

Ronde vorm


Verspreid de bloemen op tafel en gebruik je zwakke hand om het boeket vast te houden. Zet de stengels één voor één over elkaar heen. Hierdoor ontstaat de ronde vorm van het boeket. Zorg dat je het boeket stevig aandrukt. Zo wordt het geen chaos en krijg je mooie bruidsbloemen.

Afbinden


Wanneer je de bruidsbloemen klaar hebt en naar wens hebt gemaakt, neem je dubbelzijdige groene tape en plak je de stengels af. De doornen moeten er allemaal goed af zijn, anders loopt je het risico dat je je handen openhaalt. Na het afbinden knip je alle stengels op gelijke lengte af en zet je de bruidsbloemen ongeveer vijf minuten in het water.

bruidsboeket_tulpne_roze

Finishing touch


Voor de afwerking neem je een lint dat drie keer zo lang is dan de stengels van het boeket. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen lint tekort komt. Het lint bind je van bovenaan de stengel naar beneden toe. Daarna doe je dit nog een keer, maar dan andersom (van beneden naar boven). Bovenaan zet je het lint vast met een naaldje.

bruidsboeket_rood_roze

Nazorg


Nu het boeket klaar is, moet je ervoor zorgen dat de bloemen goed blijven tot de bruiloft. De bruidsbloemen moeten weer in het water staan tot de grote dag. Ook moeten ze genoeg voeding krijgen die de bloemen normaal gesproken uit de grond zouden halen. Voeding krijg je standaard bij aankoop van bloemen bij de bloemist. Sommige bloemen gedijen beter in lauw water, vraag hierover advies bij de bloemist.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation