Corsages

Tijdens de bruiloft dragen familie, goede vrienden en getuigen vaak een corsage. De bruidegom draagt ook een corsage, meestal een iets groter exemplaar van de andere corsages. En soms draagt de bruid een corsage aan haar handschoen of in het haar. Hoe kies je het beste de juiste corsages voor je gasten?

Corsages

Corsages voor haar


De corsages voor de dames bestaan vaak uit bloemen die ook in het bruidsboeket voorkomen. Een tip is om corsages in meerdere kleuren te kiezen, zodat iedereen een passende corsage bij haar kleding kan dragen. Dames dragen de corsage naar beneden, links onder het sleutelbeen. Dit wordt ook wel ‘bouquet de corsage’ genoemd.

Corsages voor hem


Voor de heren bestaat de corsage meestal uit één bloem die naar boven op de linkerrevers (op het hart) wordt gedragen. Door de corsage zo hoog mogelijk te vast te zetten, gaat ze niet hangen. Dit wordt ook wel 'buttonholesize' genoemd.

Lastige speldjes of …


Het is niet voor iedereen even eenvoudig om de corsages met zijn onhandige speldjes mooi op de kleding te bevestigen. Ook vindt niet iedereen het prettig om speldjes door de vaak nieuwe kleding te steken zodat ze kleine gaatjes in de stof achterlaten. Gelukkig is hiervoor een prima oplossing bedacht. Veel bloemisten bieden vaak de mogelijkheid om - in plaats van speldjes - magneten aan de corsages te bevestigen. En, viola, in een handomdraai zit de corsage mooi en zonder schade aan de kleding te veroorzaken op de kleding!
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation