Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwen in de kerk

Je kunt in ons land niet eerder in de kerk trouwen dan nadat het burgerlijk huwelijk is gesloten: deze volgorde is onwrikbaar. Het kerkelijk huwelijk is aanvullend op het burgerlijk huwelijk. Trouwen in de kerk betekent volgens het christelijk geloof dat jullie huwelijk voor God en ten overstaan van de aanwezigen tijdens een speciale dienst wordt bezegeld.


Lees ook Trouwen voor de kerk


Op tijd regelen

Willen jullie in de kerk trouwen, neem dan op tijd contact op met de dominee of, als je rooms-katholiek bent, de pastor. Zijn jullie niet gelovig en kom je nooit in de kerk dan is het zomaar even regelen van een kerkelijk huwelijk er niet bij. Daar gaat een traject aan vooraf. Vandaar de raad om op tijd te beginnen. Zijn jullie kerkelijk, dan gaat het gemakkelijker en sneller, omdat jullie kenbaar zullen hebben gemaakt dat jullie in de kerk willen trouwen. Tijdens het gesprek met de dominee of pastor gaat het over de dienst, de toespraak en al het andere dat bij een kerkelijk huwelijk komt kijken.


Lees ook Christelijke bruidsfotografie boeken


Kosteloos voor leden van de kerk

Voor leden van een kerkgenootschap is trouwen in de kerk normaal gesproken kosteloos. Reken er echter wel op dat het goed gebruik is om de kerk een vrijwillige financiële bijdrage te geven. Ben je geen lid, dan zal de kerk jullie om een vergoeding vragen.


Lees ook Trouwen voor de kerk? Wat houdt het gesprek met de dominee in?


Tekst: Pim Kisjes

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation