Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand | Maak het persoonlijker!

Een hele mondvol, maar wat is eigenlijk een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, oftewel BABS? Vroeger had je alleen de normale ambtenaren van de gemeente die huwelijken konden sluiten. Je had als bruidspaar niet veel keuze daarin. Met de komst van de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand is dat gelukkig anders. Iedereen kan namelijk een BABS worden!

Iedereen BABS

Willen jullie de huwelijksvoltrekking een stuk persoonlijker maken? Of grappiger, leuker, emotioneler, onvergetelijker? Denk er dan eens aan om een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand in te schakelen. Iedereen kan een BABS worden voor een dag, ook je vader, moeder, beste vriend of vriendin of je zus. Maar ook een BN’er of een cabaretier. Maak je huwelijk super origineel en leuk met een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand! Deze ambtenaar is niet werkzaam bij de gemeente, maar de gemeente kan hem of haar wel aanwijzen als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor één dag. Zo kan iedereen uit je vrienden- of familiekring jullie eigen BABS worden!

Andere opties

Als niemand van jullie familie- of vriendenkring een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand wil worden en jullie huwelijk wil sluiten, kun je nog denken aan een zelfstandig buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand. Zij zijn wel in dienst bij de gemeente, maar slechts bij één. Wel kan een andere gemeente de buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand voor één dag aanwijzen. De zelfstandige buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand heeft veel ervaring met het sluiten van originele huwelijken. Samen met jullie ontwikkelt hij of zij de allerleukste speech voor jullie trouwdag. Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand te worden? Je hoeft hiervoor alleen maar een aanvraag te doen bij de afdeling Burgerzaken in het gemeentehuis van de gemeente waar jij graag een buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand wil worden. Je hebt ook een verklaring van goed gedrag nodig. De gemeente zal jou, na goedkeuring, beëdigen als buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand.

Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation