Tijd voor bruidstaarten!

Taart is altijd goed. Taart zeurt niet, taart is lief en lekker. Helaas kan niet iedereen tegen taart, maar gelukkig weten professionele bakkers daar altijd een oplossing op! Ook op jouw bruiloft kan iedereen genieten van een prachtige en overheerlijke bruidstaart, zelfs degenen met allergieën!

Speciale bruidstaarten voor allergieën


Hoe weet je nu van alle tweehonderd gasten wie er allemaal allergisch is en voor wat? Je kan de allergieën op een simpelere manier inventariseren door op het RSVP-kaartje te vragen of mensen willen aankruisen welk dieet ze volgen of welke allergieën ze hebben. Zo kan jij bij de bakker doorgeven welke alternatieven voor een bruidstaart er moeten komen.

Allergie vrije cupcakes


Je kan de bruidstaart allergie-vriendelijk maken of je kan de bruidstaart laten zoals jij ‘m in gedachten had, en daarnaast een aantal cupcakes maken die wel aan de eisen van sommige gasten voldoen.

Bekijk ook Voorbeeld foto's bruidstaarten

Dieet cupcakes


Denk aan suikervrije cupcakes, glutenvrije cupcakes, etcetera. Maak speciale schalen voor deze cupcakes of schrijf er lieve berichtjes of kaartjes bij. Zo worden het kleine cadeautjes voor je gasten met allergieën!

Speciale diëten bij avondeten en dessert


Natuurlijk moet je, wanneer je gasten hebt met speciale dieetwensen, niet alleen rekening houden met de bruidstaart en/of cupcakes. Ook het diner en het dessert vereist dan speciale aandacht. Wanneer je een menu serveert, kan je de gasten met een speciaal dieet hun opties door laten geven. Als je een buffet laat serveren, kan je aparte schalen met de dieetwensen serveren.


Neem dan wel een slag om de arm, want ook de gasten zonder speciale dieetwensen nemen wel eens een hapje van de glutenvrije hapjes...

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation