Zo houd je het drankgebruik in de hand tijdens jullie dag

Op jullie trouwdag wil je onbezorgd kunnen genieten. Dat betekent dat je je zeker geen zorgen wil maken over drankgebruik dat eventueel uit de hand zou kunnen lopen. Met deze tips hoef je je daar niet druk over te maken!

Zo houd je het drankgebruik in de hand tijdens jullie dag

Remmen te los?


Het kan een flink probleem zijn: gasten die te diep in het glaasje kijken en daardoor hun remmen te los gooien. Het kan een negatieve stempel op jullie trouwdag drukken als gasten te loslippig worden, te handtastelijk of misschien agressief. En dat wil je natuurlijk niet!

Even een stop met drankgebruik...


Spreek daarom met de horecamedewerkers af dat zij gasten die echt dronken dreigen te worden, even geen alcohol meer schenken. Of geef de mensen achter de bar een seintje dat ze een bepaalde persoon beter even geen alcohol meer kunnen geven als je zelf ziet dat het uit de hand loopt.

Zo houd je het drankgebruik in de hand tijdens jullie dag

Ook een hapje


Zorg voor voldoende eten: veel alcohol op een nuchtere maag komt dubbel zo hard binnen!

Drankgebruik bij hitte


Is het erg warm? Denk eraan dat er voldoende water beschikbaar is. Alcohol bij hitte zorgt er namelijk voor dat je sneller uitdroogt.

Zo houd je het drankgebruik in de hand tijdens jullie dag

Alcoholvrije cocktails


Veel mensen vinden dat er met alcohol geproost hoort te worden op het jawoord. Ben je niet zo van de alcohol maar vind je een cocktail wel feestelijk staan? Laat de barman een assortiment alcoholvrije cocktails bedenken. Ziet er tropisch uit, is lekker om te drinken maar voorkomt overlast door alcohol (en een kater!).

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation