Trouwen en trends

Trouwen als Patty Brad... Of als Caroline Tensen. Dromerige locaties, oude kastelen, mooie stranden, wie kent de beelden niet? Net als bijna iedereen willen jullie ook dat jullie bruiloft hip en trendy is. Is het budget niet toereikend dan zijn er allerlei mogelijkheden om in elk geval de sfeer van zo’n bruiloft te creëren. Trends in trouwen zijn absoluut niet onbereikbaar.

Trouwen en trends

Kleurrijk


Waarom alles in het wit? Of omgekeerd: zou het niet leuk zijn als iedereen in het wit gekleed gaat? Los van de zeer persoonlijke vraag welke kleur de bruidsjurk moet hebben (dat laten we graag aan jou als bruid over),kun je eindeloos met kleuren variëren, decoreren en een bepaalde sfeer creëren. Een bloemenpracht kan nog indrukwekkender worden als je strikt met één kleur bloemen werkt, of juist met een enorme hoeveelheid verschillende kleuren groen in reusachtige boeketten als een soort kleurenwaterval. Een groots effect, dat je in miniatuur laat terugkomen in het bruidsboeket.

Mooie oude huizen


Ons land is rijk aan grote oude huizen. Van top tot teen gerestaureerd. Of juist wat sleets en vervallen. Voor beide valt veel te zeggen. Oude grote huizen hebben iets bijzonders, iets wat je ergens anders niet tegenkomt. Grandeur. Stel je een groot oud huis voor, verlicht met kaarsen en gedecoreerd met prachtige boeketten badend in geraffineerd aangebrachte verlichting tegen gescheurd behang en afbrokkelende muren. Het effect is groots en meeslepend. Wat je overigens ook voor elkaar kunt krijgen in gerestaureerde oude panden.

Meer dagen


De bruidsparen in de inleiding van dit artikel gaven het voorbeeld. Meerdaagse huwelijken, en dan meestal in een weekend, hebben een heel speciale sfeer. Niemand hoeft ’s avonds laat op weg naar huis en iedereen komt elkaar de volgende ochtend tijdens een heerlijk ontbijt weer tegen. Nadelen? Je moet meer organiseren om je gasten te blijven amuseren en de kosten zijn natuurlijk hoger.

Het buitenland


Met de komst van de Babs, de buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, is trouwen in het buitenland aanzienlijk gemakkelijker geworden. Daar, op jullie droomlocatie, kan de Babs jullie in de echt verbinden. Het organiseren ervan moet je overigens wel zelf doen. Ga je samen op het internet of bij een reisbureau op zoek naar een bijzondere bestemming om daar te trouwen, of voor een onvergetelijke huwelijksreis, dan wil je op voorhand natuurlijk zeker zijn van kwaliteit en het nakomen van afspraken. Je moet er toch niet aan denken dat er iets fout gaat of dat het hotel tegenvalt! Let er daarom bij het inwinnen van informatie en bij het boeken zelf altijd op of het reisbureau wel is aangesloten bij de ANVR en bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), beide te herkennen aan de bekende logo’s.

Surprise!


Stel: je vraagt je familie, vrienden en vriendinnen voor ‘zomaar’ een gezellig feest. Ze worden nietsvermoedend ontvangen met een feestelijk drankje, de deuren zwaaien open en daar staan jullie als bruidspaar. Surprise! De verrassing zal compleet zijn en mogelijk hier en daar tot ontroering leiden. Na de begroeting en de huwelijksplechtigheid kan het feest losbarsten. Een bruiloft die niemand ooit meer zal vergeten.

100% duurzaam


Duurzaamheid is ‘in’. Dus wat dacht je van een 100% duurzaam huwelijksfeest? Geen trouwkaarten, maar alles via e-mail, een elektrisch aangedreven of hybride bruidsauto en dito volgauto’s (of alles en iedereen op de fiets), het zoveel mogelijk tegengaan van energieverbruik tijdens het feest, akoestische muziek en gerechten met duurzaam voedsel, zoals bijvoorbeeld MSC gevangen vis, et cetera. Klinkt dat saai? Dat hoeft absoluut niet! Er zijn heel veel mogelijkheden om je bruiloft milieuvriendelijk te organiseren. Wil je dat, bedenk dan wel dat het pas geloofwaardig wordt als je ook werkelijk aan alles hebt gedacht!
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation