Trouwen in het bos officieel mogelijk!

Wie op een bijzondere locatie wil trouwen, kan vanaf 1 januari 2014 terecht in het bos. Staatsbosbeheer heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Trouwstart, dat de arrangementen verzorgt. Dat hebben beiden bekend gemaakt.

trouwlocatie_bos

Voorlopig vijf trouwlocatie in het bos


Bruidsparen kunnen vooralsnog terecht op vijf locaties, maar er volgen er meer in de toekomst. Op de lijst staan het Boomkroonpad bij Drouwen in Drenthe, het Drents-Friese Wold bij Appelscha, de Pelen bij het Limburgse Ospel, de Sallandse Heuvelrug bij Nijverdal en de Weerribben nabij het dorp Ossenzijl in Overijssel.

Alles onder één boom


Het idee is komen overwaaien vanuit Australië en Nieuw-Zeeland, maar het gebeurt ook in Midden-Amerika en Frankrijk. De hele ceremonie, van de trouwambtenaar en het ondertekenen van de officiële trouwakte tot en met de complete aankleding en het feest, het hele huwelijksfeest kan in het bos plaatsvinden. ‘Staatsbosbeheer is tevreden met deze ontwikkeling,’ aldus woordvoerster Marjet Heins ‘want met name het vele logistieke werk aan vergunningen verhuist naar de ondernemer.’

Passend in de tijdsgeest


De natuurorganisatie ontvangt voortdurend verzoeken voor activiteiten in het bos. Een huwelijk tussen de bomen past prima in het concept dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten.

Bron: trouw.nl
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation