Jullie trouwfeest slaagt!

Bang dat het trouwfeest niet zo spetterend wordt als je hoopt, ondanks dat je de mooiste locatie hebt en de beste dj huurt? De sfeer op je trouwfeest kun je niet kopen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je deze zo goed mogelijk creëert. De muziek is daarbij heel belangrijk, maar ook de aankleding van de locatie. Lees onze tips om te zorgen dat jullie trouwfeest geslaagd wordt!

Te groot trouwfeest


Stel je gaat naar die ene gigantische discotheek waar iedereen het over heeft, waar altijd wel duizend mensen staan te dansen en te feesten. Je kijkt er gigantisch naar uit, zo’n groots feest, maar bij aankomst zijn er ‘maar’ tweehonderd mensen. In zo’n grote zaal oogt dat gigantisch leeg en kaal. En dat zal precies zo zijn bij jullie trouwfeest wanneer jullie een gigantische zaal afhuren voor jullie gasten.

Kiezen voor een locatie die past


Hoe groter de zaal, hoe leger het lijkt en dat maakt het geheel heel ongezellig en kil. Zorg voor een gepaste zaal of vul de grote zaal met decoraties, zoals planten of ballonnen.

Locatie aanpassen aan de groepsgroote


Je kunt de locatie ook opdelen met behulp van verplaatsbare muren of gordijnen. Dat maakt het direct een stuk knusser en de sfeer blijft daardoor gezellig. Mensen op jullie trouwfeest staan dichter op elkaar en er wordt meer gekletst.

Zitplekken voor de bruiloftgasten


Qua zitplekken en statafels moet je zorgen dat er niet te veel zijn. Regel een aantal zitplekken vlak naar de dansvloer voor mensen die slecht ter been zijn. Zo kunnen ze toch meekijken en genieten van de dansende mensen op het trouwfeest. Zet nooit de mensen die slecht ter been zijn met z’n allen aan één tafel in een hoek van de locatie, zodat ze ‘niet in de weg zitten’. Betrek ze erbij en zet ze op een rij langs de dansvloer. Ook met statafels mag je zuinig zijn en deze zet je ook langs de kant van de dansvloer, zodat iedereen dicht bij elkaar blijft en de drang om te dansen groot wordt.

Tot in de kleine uurtjes…


Dat willen jullie misschien heel graag, maar het beste trouwfeest stopt op het hoogtepunt en sluit af met een knaller. Zo gaat iedereen naar huis met een happy gevoel en misschien vinden ze het jammer dat het afgelopen is, maar beter dan dat iedereen naar huis vertrekt met het gevoel dat ze ein-de-lijk weg mogen gaan. Een mooi trouwfeest duurt ongeveer vier uur. Zorg dat je op tijd stopt en voorkom dat mensen gaan zitten gapen en uit zichzelf vertrekken met vage smoesjes.

Sfeertje scheppen


De sfeer kun je al voor een groot deel creëren door een mooie aankleding van het trouwfeest. Denk aan helium ballonnen voor een snelle, gemakkelijke en goedkope opvulling van de zaal. Vraag ook bij de locatie van jullie trouwfeest naar de mogelijkheden. Grote kans dat zij met een aantal leuke opties komen aanzetten. Zij hebben tenslotte al veel ervaring met locaties verhuren voor een trouwfeest en zullen vaker dit soort vragen krijgen.

Tekst: Sanne van Bortel
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation