Trouwen in een weiland alleen voor boeren? Dacht ‘t niet!

Sommige mensen associëren trouwen in een weiland met het oosten van het land of met boeren. Dat is eigenlijk wel een gekke aanname, want ook in het westen, noorden en zuiden van het land vind je veel weilanden en ook daar worden regelmatig bruiloften georganiseerd. En zeker niet alleen door boeren!
trouwen boederij locatie

Circusbruiloft of festivalbruiloft


Een festivalbruiloft spreekt veel mensen tot de verbeelding, maar er zijn ook mensen die dolgraag een circusbruiloft willen organiseren. Dit zijn bijzondere bruiloften waar (meestal) geen kant-en-klaar format voor bestaat, dus organiseren de bruidsparen die dit willen alles zelf. Dat begint bij het vinden van een geschikte trouwlocatie en, je raadt het al, vaak is dat een weiland. Hoewel trouwen in een weiland dus niet erg romantisch klinkt, kan het dat echt wel zijn. Het kost alleen iets meer moeite en voorbereiding.

trouwen boederij trouwlocatie

Vergunningen bij bruiloft in een weiland


Stel, je ziet een prachtig leeg weiland en je denkt: daar kunnen we trouwen! Een leuk idee, maar er zit veel meer werk achter dan een reguliere bruiloft. Het weiland is eigendom van iemand en je weet niet eens of de eigenaar er voor open staat dat er een bruiloft wordt gevierd in zijn achtertuin. Daarnaast moet je allerlei vergunningen regelen en zorgen dat het weiland één dag wordt benoemd tot trouwlocatie. Dan moet je zorgen dat er faciliteiten komen, er moeten tenten geplaatst worden, vloeren…

trouwen boerderij locatie tafel

Rots in de branding: de wedding planner


Gelukkig is er licht aan het einde van de hele lange tunnel. Een goede wedding planner kan je namelijk helpen met het organiseren van een bruiloft in het weiland. De wedding planner heeft contacten die jij niet hebt en weet precies waar ze moet zoeken. Bovendien kan een wedding planner dealtjes met leveranciers maken, omdat ze vaker met dezelfde mensen werkt. Laat het grootste deel van de zaken lekker aan de wedding planner over en maak je alleen druk om de belangrijkste zaken, bijvoorbeeld je eigen trouwjurk. Voor je het weet is er een ontzettend gave trouwlocatie gerealiseerd en kunnen jullie de felbegeerde bruiloft in het weiland houden.

Geschreven door Sanne van Bortel

Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation