Trouwen in een katholieke kerk

Er zijn verschillende redenen om te trouwen in een de katholieke kerk: natuurlijk vanwege geloof en omdat het ontzettend mooi is. De vele tradities en details maken de bruiloft tot een gezegende dag. Hiermee moet je rekening houden in je planning als je trouwt in de katholieke kerk.

Gesprek met de pastoor


Een gesprek met de priester of pastoor is vaak standaard als je gaat trouwen in de katholieke kerk. Tijdens dit gesprek bespreek je een aantal belangrijke zaken en bovendien leer je de priester of pastoor beter kennen. Dat is belangrijk voor een persoonlijke bruiloft. Stel veel vragen tijdens dit gesprek!

Trouwdatum bepalen ivm vakanties


Voor je een trouwdatum bepaalt en je daarop vastpint, is het handig om een kalender te hebben met vakanties en feestdagen van jullie kerk. Zo loop je niet het gevaar dat jullie trouwdag gelijk valt met een feestdag of vakantie van de kerk en je dus niet in de kerk kunt trouwen.

Huwelijkseisen katholieke kerk


Elke kerk handhaaft huwelijkse eisen, oftewel voorwaardes waaraan je moet voldoen als je bij de katholieke kerk wilt trouwen. Bij elke kerk verschillen deze voorwaarden. Vaak wordt er gevraagd om een bewijs van de doop en communie. Sommige kerken willen geen ceremonie uitvoeren bij mensen met twee verschillende geloofsovertuigingen. Eén van de twee zal in sommige gevallen moeten veranderen van geloof. Een andere eis is dat er getrouwd moet worden op de grond van de kerk van beide gehuwden, waardoor de meeste bruidsparen kiezen voor de kerk in hun woonplaats.

Dresscode van de katholieke kerk


De conservatieve kerken vereisen bedekte schouders, maar als jij je hart hebt verloren aan een prachtige strapless jurk, dan kun je altijd denken aan een mooie shawl om over je schouders te slaan. Wees wel goed voorbereid en weet wat de eisen van de kerk zijn zodat je voor je shopdagje weet waar je aan toe bent.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation