De beste bruiloft thema-ideeën

Een bruiloft met een thema is fun! Je kunt er namelijk niet alleen de kleding en locatie, maar ook alle versieringen én zelfs het eten op laten aansluiten. Zo waan je je helemaal in de door jullie gekozen sfeer. Wij geven je een aantal ideetjes voor een themabruiloft.

Themabruiloft zomer


Ga je in de zomer trouwen? Dan denk je al snel aan het strandthema. Een beach wedding is hip en biedt je veel flexibiliteit. Je kunt écht aan het strand trouwen, of kies een strandtent als feestlocatie. En woon je in Drenthe of Limburg en is het strand dus een heel eind rijden? Dan maak je simpelweg je eigen strandsfeer door te trouwen in linnen (als je durft: met slippers!), versieringen in zandtinten en een taart gedecoreerd met schelpfiguren. Een beachwedding is vooral lekker relaxed. Wil je juist voor chique gaan? De zomer is ook geschikt voor een bruiloft in de sfeer van een romantische Engelse tuin. Ga voor een high-tea (denk aan de aardbeien met room en champagne!), kies voor rozen in je boeket en een prinsessenjurk.

Bohemian bruiloft


Droom je van een bloemenkrans in je haar? Ga dan voor een bohemian bruiloft. Compleet met kanten jurk, edelstenen als sieraad, een overdaad aan bloemen en veren, loungekussens op de grond, vintage versieringen zoals stoffen vlaggetjes en een natuurlijke setting.

Botanic chique


Ben je een echte natuurliefhebber? Dan kies je vast voor het botanic chique thema! Zoals je al zult vermoeden, staan bloemen en planten centraal in de versieringen. En de locatie voor jullie feest is liefst niet midden in de stad, maar lekker landelijk. Een bloemenpatroon op de jurk en een bloem in je haar maken het plaatje compleet. Natuurlijk is de taart versierd met eetbare bloemen.Nog meer thema’s…


Natuurlijk zijn er nog veel meer thema-ideeën voor een bruiloft. Zijn jullie verzot op reizen? Ga voor een themabruiloft geïnspireerd op jullie favoriete vakantieland. Een boerderijbruiloft, jaren zestig bruiloft of duurzame bruiloft zijn ook bijzonder!

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2021
Webdesign door Pixel Creation