Bruiloft op vrijdag: vele voordelen

Er zijn vele redenen waarom we zo van vrijdag houden en daarbij ook de vrijdag-bruiloft! Het is weekend, veel mensen zijn beschikbaar, je kunt het hele weekend bijkomen en omdat vrijdag officieel een doordeweekse dag is, krijg je vaak kortingen... We like!

Op vrijdag trouwen


Het is weer vrijdag! Het weekend begint, je hebt allemaal leuke dingen gepland, je kunt uitslapen, je hebt geen verplichtingen, al je vrienden zijn ook vrij… Er zitten vele voordelen aan vrijdagen. Ook de bruiloft op vrijdag wordt almaar populairder. Vrijdag is officieel een doordeweekse dag en daardoor geven sommige trouwlocaties leuke kortingen op bepaalde diensten of producten. Bovendien is de sfeer op vrijdag het beste: iedereen staat aan het begin van een spetterend weekend. Hoe kun je beter het weekend aftrappen dan met een trouwerij?

Zaterdagse brunch met bruiloftsgasten


Nog een voordeel van een vrijdagse bruiloft is het feit dat je zaterdag – the day after – heerlijk kunt brunchen of lunchen met je bruiloftsgasten. Niemand heeft haast op zaterdag, ze hebben immers ook nog de hele zondag voor zichzelf, en daarnaast trouwen jullie maar één keer met zo’n uitgebreid feest. Vooral de bruiloftsgasten die iets verder weg wonen en noodgedwongen moeten blijven slapen vinden dit wel erg fijn. Bijkomend voordeel is dat je nog het hele weekend hebt om bij te komen van een zwaar feest. Zo hoef je ook geen maandag meer vrij te vragen.

Kortere wachtlijst voor trouwlocatie


We hebben geen idee waarom, maar vrijdagen zijn tot op heden vaker beschikbaar dan zaterdagen of zondagen. Dat betekent dat je een eerdere trouwdatum kunt plannen dan op populairdere trouwdagen. Hoe fijn zou het zijn als je in plaats van een jaar slechts driekwart jaar hoeft te wachten op je bruiloft? Zo heb je wel genoeg tijd om van alles te plannen en is de grote dag al dichterbij.

Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation