Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Ontmoet via internet? Minder kans op een scheiding!

Elkaar via internet ontmoeten is helemaal van nu. Niets om je voor te schamen. Sterker nog: uit een onderzoek van psychologen van de universiteiten van Harvard en Chicago blijkt dat stellen die elkaar online ontmoet hebben, gelukkiger zijn met hun huwelijk en minder vaak scheiden!


Wist je dat een derde van de huwelijken die tussen 2005 en 2012 in de Verenigde Staten is gesloten, een resultaat is van een online ontmoeting? Ruim 19.000 mensen die in deze periode elkaar het ja-woord gaven, deden mee aan het onderzoek. Terwijl 6 procent al gescheiden was, bleek dit bij de huwelijken die kwamen door een offline ontmoeting voortkwamen 7,6 procent te zijn.

Blind-date?

De stellen die elkaar online ontmoetten gaven hun huwelijk een 5,68 op een schaal van 1 (extreem ongelukkig) tot een 7 (perfect). Bij de mensen die elkaar offline hadden ontmoet was het gemiddelde een 5,48. Mensen die elkaar door een blind-date leren kennen zijn relatief het minst gelukkig (5,31); net als mensen die elkaar leerden kennen in de kroeg (5,37).

Meer gemotiveerd

Hoe het kan dat de stellen die elkaar via internet hebben leren kennen, minder kans op een scheiding maken en zich meer gelukkig voelen samen? De onderzoekers denken dat zij meer gemotiveerd zijn om hun relatie serieus kans van slagen te geven.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation