Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Rehearsal diner!

Een rehearsal diner is een soort pre-wedding diner, meestal gehouden op de avond voor de bruiloft. Traditioneel werd het diner betaald door de ouders van de bruidegom. Tegenwoordig dragen bruid en bruidegom, of hun ouders, deze kosten vaak samen.

Een mooie gelegenheid tot kennismaken


Een rehearsal diner is een echte Noord-Amerikaanse traditie en is in ons land nog niet echt gebruikelijk. Toch wel jammer, want een het oorspronkelijke doel van dit diner is dat de familieleden en vrienden van bruid en bruidegom elkaar al beter leren kennen. Tijdens de grote dag zit je niet helemaal vreemd tegenover elkaar en is het ijs als het ware al een beetje gebroken.

Ruimte om te bedanken


Voor het bruidspaar is een rehaersal diner een mooie gelegenheid om iedereen, die geholpen heeft met de voorbereidingen, te bedanken en om met iedereen persoonlijk even te praten. Iets wat tijdens de bruiloft zelf vaak niet helemaal lukt.

Andersom is dit ook vaak het moment dat familieleden of vrienden een speech kunnen houden en dat liever niet in een grote groep doen. Met een kleine kanttekening dat de speeches wel bescheiden moeten blijven en niet het hele diner in beslag moeten nemen.

Een nieuwe traditie?


Alles bij elkaar is het nog niet zo gek om het rehaersal diner als een nieuwe traditie in te voeren. Het is een mooie gelegenheid om, samen met jullie dierbaren, dit intieme en belangrijke moment zo vlak voor het huwelijk te delen.

Bron: www.bridalguide.com
Copyright © 2023
Webdesign door Pixel Creation