Trouwkaarten voor daggasten & avondgasten | Alle ins & outs

Wat is het verschil tussen dag- en avondgasten?


Als daggasten worden meestal de echt naasten uitgenodigd. Denk aan jullie familie en de beste vrienden. Natuurlijk ken je nog veel meer mensen, met wie je ook wilt proosten op jullie geluk. Deze collega’s, verre familieleden, buren en vrienden kun je uitnodigen als avondgasten.

Welke tekst zet je op de kaart voor de daggasten?


Voor de daggasten is het belangrijk dat ze weten hoe laat ze worden verwacht (en waar!), en dat ze de hele dag met jullie mogen beleven. Een kort programma van de trouwdag zet je dus zeker op de kaart: zo weten mensen waar ze aan toe zijn.

Wat zet je op de trouwkaart voor avondgasten


De avondgasten maak je duidelijk dat ze welkom zijn voor het feest. Vermeld een begin- en misschien ook eindtijd en geef aan of er een diner aan verbonden is, of dat het gaat om een drankje en dansen. Zo schep je geen verkeerde verwachtingen en kunnen mensen zich het beste voorbereiden op jullie feest.

Wel of geen envelop om de trouwkaart?


Heb je geen groot gezelschap uitgenodigd en wonen de gasten in de buurt? Misschien vind je het leuk om mensen persoonlijk jullie trouwkaart te overhandigen. Als je het wilt, kun je de kaart dan zonder envelop geven. Als je online een trouwkaartje ontwerpt, kun je er ook voor kiezen om zonder envelop te versturen. Dit zal iets goedkoper zijn. Je verstuurt dan immers geen dubbele kaart maar een enkele.

Tekst: Daphne Doemges-Engelen
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation