Wat staat er op de trouwkaart?

Welke informatie staat er doorgaans op een trouwkaart? Om te voorkomen dat je plat wordt gebeld met allerlei vragen, hebben wij een handig lijstje voor je gemaakt om te zorgen dat jouw trouwkaart compleet is.

Standaard info


Aan de standaard informatie op de trouwkaart moet je denken aan de twee versies van de trouwkaart die je gaat maken. Namelijk de trouwkaart voor de daggasten en de trouwkaart voor de avondgasten. De twee versies verschillen maar een klein beetje, namelijk bij het punt waar je de gasten vertelt waarvoor ze precies zijn uitgenodigd. De begin- en eindtijden verschillen en eventueel de locatie en het adres ook.

bruidsmeisje_bloemen_roodhaar
Wat je verder op de trouwkaart zet zijn ten eerste jullie namen. Elke trouwkaart opent met de namen van het bruidspaar. Dan volgt de datum van de bruiloft en de locatie en tijd van de ceremonie. Het adres mag er ook bij op! Het zou jammer zijn dat mensen halverwege de ceremonie nog binnen komen druppelen. Hierna komt de uitnodiging voor de dag- of avondgasten. De tijden staan vermeld op de trouwkaart evenals het adres. Meerdere locaties op één dag? Vergeet dan niet alle adressen te vermelden.

bruiloft_decoratie_roze

Alstublieft reageren


Een RSVP-kaartje vraagt beleefd aan je gasten of ze willen antwoorden op de uitnodiging. Zo weet je wie van de gasten allemaal komen en daar kun je dan enigszins op inspelen. Bij de trouwkaart zit vaak een routebeschrijving. Ook kun je op de trouwkaart vermelden of jullie een dresscode of een bepaald thema voor de bruiloft hebben bedacht. Cadeauwensen kun je ook hier kwijt. Sluit af met je contactgegevens of, als je niet gestoord wil worden, de contactgegevens van de ceremoniemeester. Vergeet je eigen adres niet, voor het geval dat mensen een lief kaartje willen sturen. Nu is je trouwkaart compleet en kun je er nog een lief berichtje tussen stoppen.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation