Tips voor het ontwerpen van save-the-date-kaarten

Save-the-date-kaarten verstuur je eerder dan de uitnodigingen voor de bruiloft zelf, namelijk ongeveer zes maanden voor de grote dag. Iedereen die is uitgenodigd kan alvast de datum in hun agenda zetten en eventueel vrij regelen. Vooral in de zomerperiode of vakantieperiode kan vrij nemen lastig zijn, daarom wil je deze kaarten al een beetje op tijd op de post doen. Zo heeft iedereen voldoende tijd om iets te regelen. Ben je op zoek naar tips voor het ontwerpen van de save-the-date-kaarten? Lees dan gauw verder, want in deze blog geven we enkele nuttige tips!

Save-the-date-kaarten ontwerpen


Save-the-date-kaarten zijn anders dan een trouwkaart en bevatten ook andere informatie. De kaart is eigenlijk enkel en alleen bedoeld om de trouwdatum door te geven. Een gouden tip is dan ook: hoe korter, hoe beter. Je wil natuurlijk het liefst alles al vertellen over de bruiloft, maar de kans is groot dat er nog veel geregeld moet worden en je dus nog niet eens alle informatie hebt. Houd het dus kort en zet alleen de nodige info op de save-the-date-kaart, te weten: jullie namen, de trouwdatum en dat er nog een officiële uitnodiging volgt.

Maak onderscheid tussen daggasten en avondgasten


Het ideale van een save-the-date-kaart is dat je al onderscheid kunt maken tussen de daggasten en avondgasten. Zet iets op de kaart als ‘We zouden het heel leuk vinden als jullie er de hele dag bij zijn’ of juist: ‘Laat je het even weten of jullie die avond kunnen?’. Op die manier is het direct duidelijk en hoef je ook geen discussie erover te voeren. Je kunt ook gewoon een tijd op de kaart zetten, bijvoorbeeld met begin- en eindtijd.

Kies een kaart die bij jullie past


Save-the-date-kaarten zijn minder formeel dan de uitnodigingen voor de bruiloft. Ga je save-the-date-kaarten bestellen, dan mag je dus best een beetje uit de band springen qua ontwerp. Kies voor een leuke foto, een quote of iets anders leuks dat direct laat zien dat het om jullie gaat. Hier worden de uitnodigingen heel herkenbaar van en krijgen de uitgenodigde gasten er direct een vrolijk gevoel van. Na het ontvangen van jullie kaart, hebben ze al zin in de bruiloft! Helaas zullen ze nog eventjes moeten wachten.

Ontwerp en sfeer kaarten kiezen


Bestel al je drukwerk voor de bruiloft in dezelfde stijl en maak jullie bruiloft nog persoonlijker. Bij veel websites waar je trouwkaarten kunt bestellen, kun je jouw ontwerp opslaan en het drukwerk in dezelfde stijl bestellen. Zo heb je save-the-date-kaarten, trouwkaarten, menukaarten en bijvoorbeeld ook bedankkaartjes in precies dezelfde stijl. Als jullie een themabruiloft kiezen, kun je het drukwerk op het thema aanpassen. Creëer een herkenbare stijl die compleet aansluit bij hoe jullie als persoon zijn. Zodra de gasten een nieuwe kaart in de bus krijgen, weten ze direct dat het om jullie bruiloft gaat!

Meer inspiratie opdoen over save-the-date-kaarten? Kijk bij onze andere blogs!
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation