Drukwerk voor de bruiloft

Een bruiloftsfeest is niet compleet zonder het versturen van huwelijkskaarten. Je wilt het graag met vrienden, collega’s en familie vieren, dus ga je op zoek naar een geschikte trouwkaart. Die dag heeft ook een planning. Het is prettig als de gasten weten hoe de dag zal verlopen en wat ze mogen verwachten. Maar, wat heb je allemaal nodig en wanneer ontvangen de gasten deze kaarten?

trouwkaarten

Save the date


Een save-the-date is een aankondigingskaartje van jullie trouwdag zonder bekendmaking van tijd of locatie. De gasten weten alleen dat ze deze datum voor jullie vrij moeten houden. Wanneer dit kaartje verstuurd is, zal enkele weken later de officiële uitnodiging volgen.

De trouwkaart


De officiële trouwkaart is niet alleen een uitnodiging, maar geeft alle informatie over de trouwdag: de datum, tijd en locatie, maar ook belangrijke details zoals een dresscode. Dit kaartje wordt ongeveer twee maanden vóór de bruiloft gestuurd. Ook krijgen de gasten te weten voor welk onderdeel ze uitgenodigd worden. Handig is een kaartje bij te voegen met de vraag of de gasten ook daadwerkelijk komen. Kies voor feestelijke enveloppen die bij de trouwkaart passen.

Dagprogramma


In het dagprogramma vertel je hoe de dag eruit gaat zien en op welke tijdstippen welke activiteit plaatsvindt, zoals bijvoorbeeld het diner of de receptie. Dit kaartje wordt op de trouwdag zelf aan de gasten gegeven. Zo weet iedereen precies hoe de planning zal verlopen.

Menukaartjes


De menukaartjes geven een keuze mogelijkheid bij het diner. Prettig is om rekening te houden met bepaalde voorkeuren, zoals kindermenuutjes en vegetarische menu’s. Bij de tafelschikking bepaal je waar de gasten bij het diner plaats mogen nemen. Deze kaartjes worden decoratief op tafel geplaatst.

Bedankkaartjes


De bedankkaartjes worden twee à drie weken na het huwelijk verstuurd, veelal in combinatie met een mooie trouwfoto. Dit kaartje leent zich om de gasten nogmaals te bedanken voor hun aanwezigheid.

Bewaar al de kaartjes en natuurlijk de ontvangen kaarten. Het is een mooi aandenken van de trouwdag. Er zijn verschillende mooie manieren om dat te doen.
Copyright © 2022
Webdesign door Pixel Creation