Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Trouwkaarten kiezen doe je zo!

Een bruiloft plannen draait allemaal om keuzes maken, zo ook met trouwkaarten uitkiezen. Welke stijl past het beste bij jullie bruiloft en wat moet er eigenlijk allemaal op de trouwkaart staan? Wij helpen je op weg met je trouwkaart!

De perfecte trouwkaart kiezen

De trouwkaart uitkiezen is voor veel bruidjes best lastig. Het is immers de eerste indruk die veel mensen van jullie bruiloft krijgen. De stijl van de bruiloft wordt al weergegeven op de trouwkaart. Om inspiratie op te doen zou je eerst eens rustig op Pinterest kunnen kijken of op websites waar je trouwkaarten kunt bestellen. Liever fysieke trouwkaarten in je handen? Haal dan bij de drukker een voorbeeldmap op. Zo kun je alles eens rustig bekijken. Je kunt er natuurlijk ook nog voor kiezen om helemaal zelf een trouwkaart te ontwerpen die volledig aan je wensen voldoet. Ook dat kan op verschillende websites waarop trouwkaarten worden aangeboden.


Lees ook Voorbeeldteksten voor korte gedichten op de trouwkaart


Proefdruk en trouwkaarten bestellen

Als je eindelijk een trouwkaart hebt uitgekozen, laat je eerst een proefdruk doen bij de drukker. Zo kun je goed zien of jouw trouwkaart echt is zoals je in gedachten had. Zijn de kleuren goed uitgekomen en voelt het papier zoals je wilt? Zijn er geen drukfouten gemaakt? Als de proefdruk is goedgekeurd, kan je trouwkaarten bestellen. Dit doe je natuurlijk nadat de gastenlijst compleet is. Bestel altijd meer trouwkaarten dan je nodig hebt, het is namelijk leuk om er zelf één te bewaren in je trouwalbum, maar het kan ook zijn dat er alsnog een foutje wordt gemaakt of dat er eentje verloren gaat in de post.


Lees ook Trouwkaarten bestellen, waar moet je op letten?


Informatie op de trouwkaart

De gasten die een trouwkaart ontvangen, moeten genoeg informatie krijgen over de grote dag zelf. Ze moeten natuurlijk weten wie er gaat trouwen, maar ook waar ze moeten zijn, hoe laat ze ergens moeten zijn, met wie ze contact kunnen opnemen over details (de ceremoniemeester) en een eventuele routebeschrijving naar de trouwlocatie. Vergeet ook niet te vragen om een reactie of ze erbij kunnen zijn. Dit is handig in verband met het verwachte aantal gasten en zaken zoals de tafelschikking en het bruidsdiner.


Lees ook De liefste teksten voor trouwkaarten


Tekst: Sanne van Bortel

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation