Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Tips en inspiratie voor een outfit naar een bruiloft

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft? Wat leuk! Weet je al wat je aandoet? Dat is vaak een lastige taak. Soms zie je een dresscode staan en weet je even niet wat je er mee moet. Laat ons je helpen. Wij bespreken een aantal van de meest voorkomende dresscodes. Daarnaast komen we met outfitinspiratie voor naar een bruiloft en de beste tips. Heb jij wat inspiratie nodig voor die eerstvolgende bruiloft? Lees dan snel verder!

Gebaseerd op een seizoen

Elk seizoen komt met zijn eigen sfeer en stijl. Daarom baseert het bruidspaar de dresscode vaak op het seizoen waarin ze trouwen. In de zomer is summer chic het perfecte thema. Kies dan zomerse kleding, maar houd het wel netjes. Ga voor leuke en luchtige jurken. Je kunt zelfs de look afmaken met een zonnebril. De lente draait natuurlijk helemaal om kleur en fleurige patronen. Kies een outfit vol met bloemen en ga voor pasteltinten. In de herfst en de winter kun je beter gaan voor donkere kleuren en langere jurken. Dat past helemaal bij de tijd van het jaar!

Casual chic

Heb je weleens gehoord van de dresscode casual chic? Waarschijnlijk wel. Het is een dresscode die veel voorbij komt. Toch weten gasten vaak niet wat ze aan moeten. Casual chic is juist een van de makkelijkste thema’s om je voor te kleden. Er zijn niet zoveel regels. Zorg er wel voor dat het feestelijk, maar netjes is. Ga als man voor een pantalon en als vrouw voor een kleurrijk jurkje met een oversized blazer. Online is er voor dit thema genoeg inspiratie te vinden!

Black tie

Tot slot is black tie ook veelgebruikte dress code. Dit zie je vooral op nettere bruiloften. Mannen dragen vaak een smoking en vrouwen gaan voor een lange of halflange avondjurk. Staat er white tie op de uitnodiging? Dat is nog netter. Mannen dragen dan een rokkostuum en vrouwen een lange galajurk. Deze komt net wat minder voor. Niet iedereen heeft natuurlijk een rokkostuum of galajurk in de kast hangen. Bij beide thema’s geldt wel: draag absoluut geen horloge! Zo, nu weet jij hoe je je moet kleden op de bruiloft die op de planning staat. Of je nou casual chic of super netjes gaat, jij loopt er in stijl bij. Onthoud wel: wat je ook doet: laat die witte outfit in je kast hangen!
Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation