Dresscode feestkleding

De verschillende dresscodes voor feestkleding kennen we onderhand wel een keer. Maar zijn er naast veel regels voor feestkleding ook een paar ongeschreven regels voor feestkleding? Wat zijn dingen die je echt niet mag dragen bij feestkleding op bruiloften? Behoed je met deze tips voor een feestkledingfiasco. Ook voor mannen!

bruidsmeisjes_wit

Feestkleding no-no’s voor vrouwen


Je hebt een super leuke feestkleding outfit gevonden en dat bestaat uit een jurkje of rokje. Bij deze outfit wil of moet je een panty dragen. Maar wist je ook dat die panty niet dikker mag zijn dan 20 denier? Ook moet je altijd oppassen met de sieraden bij je feestkleding, deze mogen niet te overdadig zijn. Subtiele sieraden zijn het mooist. Dat geldt ook voor kleuren in je feestkleding, je hoeft niet geheel rood gekleed te gaan wanneer je feestkleding rood is.

bruidegom_jonkers_jasjes

Feestkleding missers voor mannen


Eén van de grootste missers die wij kunnen bedenken zijn bruine schoenen onder zwarte feestkleding. En nu we het toch over missers van mannen hebben, draag nooit witte sokken. Ever. De sokken moeten zelfs matchen met je feestkleding op een bruiloft. Dat geldt ook voor de stropdas, deze moet bij de rest van de feestkleding passen en mag niet te opvallend zijn.

bruidsaccessoire_schoenen_stippels

Zelf feestkleding dresscodes verzinnen


Naast alle bestaande dresscodes kun je ook zelf een dresscode verzinnen. Wel even uitleggen wat voor feestkleding dat inhoudt, natuurlijk. Bijvoorbeeld ‘Lady in Red’, bekend van het romantische muzieknummer en waarbij alle vrouwen iets roods aan moeten trekken. De mannen kunnen rode accessoires dragen, bijvoorbeeld een rode stropdas. De feestkleding dresscode kun je elke naam en elke vorm geven die je wilt.

Geschreven door Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation