DIY bruidsfotograaf!

De mooiste foto’s van jullie mooiste dag krijg je natuurlijk door het inhuren van een goede, leuke, professionele fotograaf die veel ervaring heeft en goed bij jullie past. Maar hoe zit dat dan met de huwelijksreis? Een fotograaf meenemen is wellicht iets te gek. Daarom geeft Trouwen.nl nuttige tips over hoe je zelf mooie foto’s kunt maken: DIY bruidsfotograaf!


• Fotograferen wordt beschreven als schrijven met licht, en dat is niet voor niets. Licht is één van de belangrijkste aspecten bij het maken van foto’s. Een laagstaande zon in de ochtend of avond geeft veel mooier licht dan de felle zon midden op de dag.

• Natuurlijk licht is altijd mooier dan flitslicht. Camera’s flitsen vaak wanneer ze zelf willen, vooral compacte camera’s. De flitser kan echt wel uit blijven, dus wanneer je de optie hebt om deze uit te zetten: doe dat dan.

• Andersom geldt hetzelfde: in sommige gevallen is een camera eigenwijs en wil hij de flitser niet gebruiken wanneer dit wel mooier is. Dan is het handig om de flitser handmatig aan te zetten. Dit is nuttig wanneer de achtergrond heel helder is en het onderwerp in de schaduw zit.

• Het levert mooie foto’s op wanneer je fotografeert met tegenlicht, dus wanneer de zon voor je is. Dit werkt altijd bij het fotograferen van mensen: zij hoeven ook niet met hun ogen te knijpen tegen de zon.

• Wees niet bang om dichtbij te komen met de camera. Niet inzoomen, maar erop af lopen. Zet mensen niet tegen een muur aan, maar er juist zo ver mogelijk van af. Maak je onderwerp los van de achtergrond, anders wordt deze onscherp.

• Houd de achtergrond rustig. Een stap naar links of rechts haalt die lelijke lantaarnpaal uit beeld.

• Ooit gehoord van de gulden snede? Ja? Mooi: gebruik deze bij het fotograferen!

• Het standpunt moet bij het onderwerp passen. Bijvoorbeeld: fotografeer kinderen niet als een volwassene, maar ga eens door je knieën.

Of liever toch een professional... kijk hier

Geschreven door: Sanne van Bortel
Copyright © 2018
Webdesign door Pixel Creation