Categorieën

Provincie

Gemeentes

Plaats

Professionals

Vraag 5 offertes aan in jouw regio

Start hier

Innovatieve juwelier Insignety failliet

Als je echt een bijzondere en persoonlijke verlovings- of trouwring wilde, dan kon je terecht bij ringenmaker Insignety. Nu kan dat niet meer, want het bedrijf is negen maanden na de start failliet verklaard.

Gepersonaliseerde trouwringen

Bij het bedrijf kon je bijvoorbeeld je vingerafdruk of hartslag laten graveren in je ring. Met deze bijzondere ringen wilden ze de sieradenmarkt veroveren. Dat is niet helemaal gelukt; na negen maanden werd het bedrijf failliet verklaard. Volgens de oprichter Mark Bos lag het aan financieringsproblemen. De aanloop om het bedrijf op de markt te krijgen was lang, intensief en vooral erg duur. Er was geen budget meer voor marketing toen het bedrijf eenmaal gelanceerd was.

Minder ringen verkocht in zomer

De oprichter vertelt dat er in de zomer minder producten werden verkocht. Er wordt veel getrouwd in de zomer, maar de ringen worden allemaal in de herfst gekocht. Volgens Bos begreep de investeerder de markt niet goed genoeg om dit te realiseren. Ensignety zou voor de kerst in Engeland uitbreiden met tien grote winkels, maar helaas gaat dat ook niet door. Of het merk gered wordt, is nog niet zeker. Een doorstart zal erg moeilijk zijn, maar Bos hoopt het merk nieuw leven in te blazen met financiers die geïnteresseerd zijn in het product en nog wel een toekomst zien.

Trouwring laten graveren

Er zijn meerdere juweliers en sieradenwinkels waar je trouwringen kunt laten graveren, maar meestal gaat dit om jullie namen of een datum. Bij Insignety kon je je hartslag laten opnemen en graveren of je vingerafdruk. Je kunt je hartslag opnemen tijdens het aanzoek en dat laten graveren in je verlovingsring. Als je liefje zich ooit afvraagt hoe jij je voelde tijdens het aanzoek, hoeft ze alleen maar naar de verlovingsring te kijken.

Ben je nog op zoek naar een unieke en persoonlijke verlovings- of trouwring? Kijk op onze website naar alle professionals

Geschreven door Sanne van Bortel

Bron: RTL Z Nieuws

Copyright © 2024
Webdesign door Pixel Creation